bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nešťastný Jágr: Nevěřím, že nás zachrání vánoční pauza

24. prosince 2014, 10:13

Tomáš Zatloukal

I ti největší optimisté občas propadají skepsi, a tak není divu, že Jaromír Jágr, který v minulosti rozčiloval zámořské novináře náladovostí, podléhá síle porážek New Jersey Devils. Česká legenda je otrávena špatnými výsledky svého klubu, nelíbí se ji ani herní projev. "Mě zajímá kolektivní výkon a zábava ze hry. V poslední době ji na naší hře moc nenacházím,“ řekl včera pro MF Dnes. Je frustrující jít zápas od zápasu a pořád prohrávat," dodal.

42letý forvard nevidí zázračný recept, jak nepříznivou situaci zlepšit. .Rozhodně nevěří, že by mohl zabrat několikadenní odpočinek od hokeje, který hráčům NHL nabízejí vánoční svátky. Po čerstvé prohře s Carolinou Hurricanes 2:1 po samostatných nájezdech to zámořským novinářům řekl jasně: "Pauza? Nevěřím, že nás zachrání." Svůj postoj, jak bývá Jágrovým dobrým zvykem, zdůvodnil za pomoci selského rozumu.

"Nevěřím, že se po třech dnech, kdy si užíváte prázdniny a netrénujete, najednou stanete nejlepším mužstvem." Cestu za herním a výsledkovým progrese hledá nejproduktivnější Ďábel (o čelo týmového bodování se dělí s Adamem Henriquem) jinde. "Já sázím na tvrdou dřinu, ale asi jsem jiný." Pot a slzy jsou Jágrovým tradičním řešením, v NHL, minimálně po svém comebacku v roce 2011, proslul jako tréninkový maniak.

Jágr se bez servítek vyjádřil k aktuální krizi New Jersey. "Neproměňujeme šance, chybí ná, sebevědomí." Upíná se k méně nabitému programu, který svěřence Petera DeBoera (jehož se kladenský srdcař neustále zastává) čeká. "Budeme hrát méně zápasů, takže dostane příležitost více trénovat. Myslím si, že nám to určitě pomůže. Tedy minimálně mně, nemůžu mluvit za ostatní." Devils by mohl vzpružit také návrat zraněných.

Ze základní sestavy nyní chybí sedm hráčů, včetně Patrika Eliáše s Martinem Havlátem, u kterých panuje podezření na příušnice. "Těch marodů máme opravdu moc,"  přiznává Jágr. "Nechci to používat jako výmluvu, ale každou přesilovku hraju s někým jiným, tak to prostě je." Jágrovy výroky neznějí pozitivně, už nejsou stejného typu jako před pár týdny, kdy uklidňoval kritiky a říkal: "Stačí se dát dohromady jako mužstvo. Víc nepotřebujeme."

Nyní přišel splín raněného veterána, jemuž se nedaří podle představ. A zaskočená média se oprávněně ptají: "Ztratil Jágr víru v Devils?" Třeba New Jersey brzy opustí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.