bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nestárnoucí Giordano. Dokráčí si letos zadák Flames pro Norris Trophy?

16. ledna 2019, 13:40

Matěj Hodoval

Calgary letos nejednoho hokejového příznivce překvapilo svými skvělými výsledky. Klub z Alberty se drží na vrcholu Pacifické divize i celé Západní konference. Jedním ze základních kamenů úspěchu je bezesporu dlouholetá opora Mark Giordano.

Nedraftovaný, nakonec však jedna z velkých osobností bohaté historie Flames. Giordano kroutí v dresu s ohnivým C na hrudi obdivuhodnou třináctou sezonu, v NHL nikdy nenastupoval v jiném mužstvu.

„Jsem šťastný, že tu mohu být tak dlouho, jak jsem a mít možnost hrát v tomto městě tak dlouho,“ říká veterán. „S platovým stropem a vším, co se děje, jak se hráči stěhují, je těžké hrát v jednom městě a já opravdu oceňuji to, že hraju v Calgary. Jsem rád, že jsem zde hrál tak dlouho a doufám, že ještě několik let hrát budu a ukončím tady kariéru,“ dodává.

Ve svých pětatřiceti letech patří zkušený Kanaďan k nejlepším zadákům celé soutěže. V produktivitě obránců mu patří třetí místo s devíti góly a osmatřiceti asistencemi, před ním jsou pouze krajani Morgan Reilly a Brent Burns. Prvenství drží Giordano ve statistice +/-, ve které je na těžko uvěřitelných +36.  

Momentálně dělí rodáka z Toronta od jeho osobního kariérního maxima z ročníku 2015/2016 devět kanadských bodů, přičemž na překonání rekordu mu zbývá ještě přes třicet duelů v základní části. 

Za své výkony byl zvolen první hvězdou uplynulého týdne, navíc jakožto dosud jediný obránce v letošní sezoně. Giordano si ocenění vysloužil díky neuvěřitelným osmi bodům v pouhých čtyřech zápasech, které mimochodem všechny Plameny dokázaly vyhrát.

„Gio je trpělivý, chytrý chlapík. Ofenzivně, samozřejmě, a ve všech aspektech hry je to kompletní hráč,“ chválil svého svěřence Bill Peters.

Kapitán Flames patří k největším adeptům na zisk trofeje pro nejlepšího obránce. Pokud však bude opravdu chtít dosáhnout poprvé ve své kariéře na Norris Trophy, bude muset překonat letos obrovskou konkurenci. Za mořem odhadují na jeho největšího soupeře Morgana Reillyho z Toronta, do konečné nominace ovšem mohou hlasitě promluvit Carlson, Jones, Burns či další.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.