bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepříjemnost pro Flyers. Tahoun Konecny bude chybět dobu neurčitou

10. prosince 2019, 7:20

Ondřej Mach

Philadelphia má momentálně skvělou formu, z posledních devíti utkání sedmkrát zvítězila a vystoupala na čtvrté místo Východní konference. Teď však musí řešit drobnou komplikaci: jejich doposud nejproduktivnějšího hráče Travise Konecnyho vyřadil ze hry otřes mozku a není jasné, kdy se vrátí na led.

Kanaďan s českými kořeny se zranil v sobotním duelu proti Ottawě, když ho na konci první třetiny tvrdě atakoval Mark Borowiecki.

Konecny přitom prožívá vynikající ročník a sbírá téměř bod na zápas. Sezonu rozjel skvěle už v rámci Global Series v Praze, kdy třemi body skolil Chicago Blackhawks. Dosud nastoupil do 30 utkání, vstřelil jedenáct gólů a přidal sedmnáct asistencí.

„Je to náš nejlepší střelec,“ chválil ho v pondělí trenér Alain Vigneault. „Našel způsob, jak přispívat ofenzivně, zároveň ale hraje dobře defenzivně. Využívali jsme ho při hře pět na pět i v přesilovce. Bude to příležitost pro někoho, aby získal větší roli a víc času na ledě.“

Na pondělním tréninku kromě dvaadvacetiletého útočníka chyběl i Joel Farabee. Další forvard Oskar Lindblom, který je společně s Konecnym na čele mezi týmovými střelci, dostal den volna. Trénink dříve opustil i obránce Philippe Myers kvůli křečím v zádech.

Vigneault podle svých slov zatím nepřemýšlel, kdo nejproduktivnějšího hráče mužstva v sestavě nahradí. Zároveň ale uvedl, že zatím nemá v plánu povolávat hráče z farmářského celku Lehigh Valley, další kroky budou podniknuty v úterý. Jediným zdravým útočníkem na soupisce Flyers je Chris Stewart, v pozici extra obránce je Robert Hägg.

Philadelphia ve středu začíná třízápasový trip po venkovních stadionech, jako první narazí na Colorado. Projeví se absence Konecnyho na výsledcích?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.