bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Není to moje nejsilnější sezona, ví Rinne. Krizi bere jako motivaci, chce Stanley Cup

29. dubna 2020, 10:15

Tomáš Zatloukal

Člověk nemusí být tou nejostřejší tužkou v penálu, aby při pohledu na statistiky Pekky Rinneho poznal, že finský veterán letos zrovna nezářil. Naopak, jeho výkonnost byla mizerná a stála za výsledkovým ústupem nashvillských Predátorů. A ví to moc dobře i sám Rinne.

Chcete se o sezoně 2019/2020 v podání Nashvillu dozvědět víc?

O tom, kdo má zásadní podíl na tom, že se Preds přece jen drží v postupové osmičce do play off, vystřihl brilantní analýzu Jiří Sameš.

Jedna drobná nápověda, Rinne to není. Kromě skvostného okamžiku, kdy se 10. ledna stal 12. skórujícím gólmanem v dějinách NHL, nebylo mnoho důvodů, proč mu tleskat.

Průměr přes tři branky na zápas, úspěšnost pod 90 procent. Taková čísla byste si obhájili možná tak zkraje devadesátých let. Sedmatřicetiletý čahoun letos zkrátka jen matně připomínal muže, který před dvěma lety vybojoval Vezina Trophy.

Krize nicméně občas přijde na každého a prošli si jí i ti nejslavnější velikáni. A Rinne, na něhož bude pamatováno jako na jednoho z nejlepších  brankářů začátku 21. století, se s výkonnostním propadem chce poprat.

"Uvědomuji si, že neprožívám tu nejsilnější sezonu. Zároveň v tom hledám motivaci do dalších tréninků," rozpovídala se dlouholetá opora Predátorů.

"Prvních pár týdnů, kdy byla NHL přerušená, jsem využil k tomu, abych si nad vším popřemýšlel a došel k sebereflexi. Od té doby na sobě zase makám, abych byl připravený na restart ligy," dodal Rinne.

V Nashvillu už mu vyrostl nástupce, z tovaryše se postupně stává mistr. O dvanáct let mladší krajan Juuse Saros ho jasně zastínil.

Rinne si uvědomuje, že jeho čas u Preds se chýlí ke konci. Vždyť má blíž ke čtyřicítce než ke třicítce a ze štědré smlouvy mu zbývá už jen poslední rok. Vyprší v létě 2021. Vnímá, že mu zbývá jeden, dva pokusy na zisk Stanley Cupu.

"Ten pohár je můj cíl. Chceme ho v Nashvillu všichni. Stále doufám, že se ho dočkám. A že dostaneme šanci o něj zabojovat ještě v této sezoně," přeje si Rinne.

Je bojovníkem. Chce se vymanit z herní krize, vrátit se do špičkové formy. Být jedničkou a hlavně si sáhnout na tu nablýskanou trofej. Splní se mu všechna přání?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.