bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nemyslím si, že našemu týmu něco chybí, poznamenal Matt Duchene

28. ledna 2020, 22:26

Jiří Sameš

Útočník Matt Duchene soudí, že jeho Nashville Predators nepotřebují před Uzávěrkou přestupů NHL 2020 shánět nějaké posily, aby tak zvýšili své šance na postup do play-off. Se soupiskou týmu je velmi spokojen.

„Parta, kterou tady máme, jsme za ni moc rádi," řekl Matt Duchene v pondělí.

„Každý z nás je spokojen s talentem, jímž disponujeme. Je na čase, abychom se do toho pořádně opřeli, a předvedli, čeho jsme schopni," pokračoval.

„Nemyslím si, že našemu týmu něco chybí. O uzávěrce nepřemýšlíme. Plníme pouze naše úkoly," doplnil.

Predators přivítali v noci na úterý na domácí půdě Toronto Maple Leafs a padli 2:5, v tabulce Západní konference jsou potom nyní na dvanáctém místě (bilance 22-19-7).

Jejich ztráta na druhou divokou kartu, kterou aktuálně drží Vegas Golden Knights, činí šest bodů. Hokejisté Nashvillu mají ovšem čtyři zápasy k dobru. 

„Když se teď na nás podíváte, postavení v tabulce vypadá na papíře špatně. Máme ale zápasy k dobru, zároveň tak i skvělou příležitost, udělat nějakou šňůru," zmínil dále Duchene.

Slabé výkony odnesl Peter Laviolette, jenž byl 6. ledna odvolán z funkce hlavního trenéra. Nahradil jej tady John Hynes, jehož předtím, 3. prosince, vyhodili New Jersey Devils. 

Pod Johnem Hynesem hráli Predators zatím sedm zápasů a zaznamenali v nich bilanci 3-4-0.

„Jsme v téhle pozici, protože jsme měli v jednu chvíli obrovskou krizi. To nás dostalo tam, kde se právě teď nacházíme," podotkl Duchene.

„Jinak máme docela stabilní výsledky. Stále je čas, abychom zabrali, a ukázali, co umíme," zopakoval.

Nashville mimochodem prohrál od 7. do 21. listopadu šest zápasů po sobě (bilance 0-5-1).

Duchene, devětadvacetiletý Kanaďan, je v letošní sezoně novou tváří Predators. 1. července s nimi podepsal sedmiletou smlouvu na celkem 56 milionů dolarů. 

V období 2019-2020 odehrál zatím 45 zápasů, přičemž v nich vstřelil 10 gólů a zapsal celkem 32 kanadských bodů.

Nashville postoupil do play-off v každé z posledních pěti sezon. Jak dopadne letos? 

Uzávěrka přestupů 2020 je na programu 24. února.

Čtěte také:
Rangers jsou smířeni s osudem, očekává se výměna Fasta a Kreidera

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.