bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Největší favorit NHL dál sílí. Maroon opouští domov a míří do Tampy

25. srpna 2019, 9:45

Tomáš Zatloukal

Už loni připomínali nezastavitelný kolos, v základní části dominovali a postup do play off si zajistili s měsíčním předstihem. Jenže hokejisté Tampy poté zažili nevídané fiasko a vidina Stanley Cupu se rozplynula po čtyřech porážkách od columbuských Modrokabátníků. Odpověď? Žádné přehodnocení cílů, naopak další zbrojení. Bolts budou - alespoň na papíře - ještě silnější.

Chceš vyhrát Stanley Cup a krásně se opálit? Přidej se k nám.

Tak by mohl vypadat slogan na náborovém plakátu Lightning. Tampa Bay je podle sázkových kanceláří jednoznačným favoritem na zisk slavného poháru a její sestava se blyští hvězdnými jmény.

Nikita Kučerov byl nejproduktivnějším mužem minulé sezony, navrch získal i Hart Trophy pro ligového MVP. Andrej Vasilevskij si odnesl z vegaského galavečera Vezinovu trofej coby nejlepší gólman, Victor Hedman kraloval mezi obránci.

K tomu si připočtěte Ryana McDonagha, Stevena Stamkose či Michaila Sergačjova.

A o přívětivém podnebí floridského poloostrova snad nemusí být řeč.

Generální manažer Julien BriseBois už na tento slogan přivábil Kevina Shattenkirka, vynikajícího ofenzivního beka, jehož lákala i šance zase nastupovat s McDonaghem. Bolts dal třicetiletý Američan slevu - upsal se na rok za 1,75 milionu dolarů.

A teď velmi levně BriseBois přivádí i jednoho z letošních vítězů Stanley Cupu. Dohodl se na roční smlouvě na 900 tisíc dolarů s Patrickem Maroonem, jehož důraz i tah na branku přispěly k historickému úspěchu pro St. Louis Blues.

Maroon by měl dodat Tampě právě ty kvality, které ji v sérii s Columbusem chyběly. Přináší zkušenosti, nasazení, obětavost. A navrch mu nechybí hokejový fortel. Umí vystřelit i přihrát, vždyť má za sebou i ročník s 27 góly, dvakrát nasbíral přes čtyřicet bodů.

V minulé sezoně nastřádal 28 bodů, přičemž se poté třikrát trefil ve vyřazovacích bojích. Dal i vítězný gól, jímž posunul Bluesmany do finále Západní konference.

St. Louis jistě Maroon neopustí s lehkým srdcem. Narodil se tam, žije tam jeho rodina. Kvůli synkovi právě s Blues loni podepsal, poté za jeho dohledu z tribuny Enterprise Center zažil parádní jízdu až ke stříbrnému poháru.

Byl to doják.

Překonat ho může snad jen další výhra Stanley Cupu. S týmem, který se i díky jeho příchodu k tomu zdá jednoduše předurčen. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.