bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejpřipravenější chlap, jakého jsem v tomhle byznyse potkal, říká o Boughnerovi GM Floridy

14. června 2017, 13:30

Jiří Lacina

Jak jsme vás už v pondělí informovali, floridští Panteři mají nového trenéra. Generální manažer krátce po zveřejnění jména Boba Boughnera odtajnil podrobnosti složitého procesu hledání. Dohromady prý vyzpovídal na patnáct mužů, další zhruba půl tucet měl na telefonu.

„Bylo to vyčerpávající,“ ulevil si Dale Tallon.

Přestože mluvil se zhruba dvěma desítkami lidí, jeden ho zaujal víc než ostatní. Bob Boughner, dosavadní asistent v San Jose, udělal na Tallona takový dojem, že mu byla funkce přiřknuta, přestože Tallon nedávno avizoval, že na věc nemíní spěchat a jméno nového kouče oznámí až v období kolem draftu.

„Ze všech těch rozhovorů se všemi lidmi byl Bob připravený jako nikdo další,“ řekl Tallon, jehož ohromil hlavně Boughnerův výkon během posledního interview na letišti Raleigh-Durham v Carolině.

„Za všechny ty roky, co jsem v tomhle byznysu, najímám trenéry, vyhazuju trenéry, seznamuji se s trenéry – Bob byl ten nepřipravenější. Jeho výkon, příprava a vášeň nás ohromila. Bylo neuvěřitelné ho sledovat. Věděli jsme, že tohle je náš chlap. Jsem hrdý, že se s ním mohu spojit a že s ním mohu pracovat,“ dodal Tallon.

Boughner o Jágrovi: „Po ránu mám problém vylézt z postele a on pořád hraje. Hlava mi to nebere.“

Boughner se stane patnáctým trenérem v historii klubu. Nepochybuje o tom, že jej vrátí tam, kde byl v sezóně 2015-16. „Rozhodně. O tom není pochybnost. Jsme sebevědomá skupina a já jsem sebevědomý chlap. Myslím, že z téhle party dostanu to nejlepší, určitě,“ věří si nový kouč.

Bývalý řízný obránce nešel jako hráč pro nějakou tu ránu daleko. Svých 630 zápasů v NHL rozdělil mezi Buffalo, Nashville, Pittsburgh, Calgary a Colorado. Nasbíral v nich 72 bodů (15+57), k nimž přidal 1382 trestných minut. Mezi jeho chráněnce patřil v letech 1999-2001 v Pittsburghu i Jaromír Jágr, který tehdy prožíval své nejlepší hokejové období. Nyní se mohou znovu sejít v jedné kabině.

Dělí je od sebe jen zhruba rok věku, o který je Boughner starší. „Někdy mám po ránu problém vylézt z postele a on pořád hraje. Hlava mi to nebere…“ řekl na adresu možného budoucího svěřence.

Vše bude záležet na tom, zda se Jágr s Floridou dohodnou na pokračování spolupráce. Dale Tallon potvrdil, že o nejstaršího hráče ligy stojí a jedná s jeho agentem Petrem Svobodou. Kontrakt rozhodně nebude podepsán před rozšiřovacím draftem, aby při něm klub nemusel Jágra chránit. Stejný postup volí víc klubů, do podepisování nových smluv se zatím nikdo nehrne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.