bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší góly Davida Pastrňáka ze sezony 2019-20. Bude šance na 50. trefu?

17. března 2020, 17:06

Jiří Sameš

Český útočník David Pastrňák platil v několika posledních sezonách za hvězdu National Hockey League, letos ale povýšil na superstar. Momentálně je dost možná jedním z pěti nejlepších hokejistů soutěže.

David Pastrňák totiž atakuje poprvé v kariéře hranici 50 gólů. Aktuálně mu ke zmiňovanému milníku schází pouze dva zásahy.

Z českých mužů takhle zazářil naposledy Milan Hejduk, jenž v sezoně 2002-03 vstřelil přesně 50 gólů, přičemž získal Maurice Richard Trophy.

Mimo jiné, třikrát v tomto ohledu uspěl také Jaromír Jágr – 1995-96 ... 62 gólů; 2000-01 ... 52 gólů; 2005-06 ... 54 gólů.

V tabulce střelců ročník 2019-20 se Pastrňák dělí o první místo s útočníkem Alexem Ovečkinem (oba tedy 48 gólů). Pouze o jednu trefu zpět se nachází útočník Auston Matthews.

Kromě 48 gólů v letošní sezoně, Pastrňák, třiadvacetiletý hokejista, za 70 zápasů zapsal celkem 95 kanadských bodů. V produktivitě NHL jej nalezneme na třetím místě, lepší jsou tady jen útočníci Leon Draisaitl, Connor McDavid.

Bude mít ještě šanci gólově na "padesátku" a bodově na "stovku"? Nejlepší hokejová liga je nyní pozastavena kvůli pandemii koronaviru...

Nejlepší góly Davida Pastrňáka ze sezony 2019-20

Skvělé výkony Pastrňáka určitě stojí za připomenutí. Web NHL.cz tedy vybírá jeho nejlepší góly z letošního ročníku.

→ 8. října 2019 @ VGK ... první gól v sezoně

Svůj první letošní gól vsítil Pastrňák 8. října na ledě Vegas Golden Knights.
V čase 11:21 tady stáhl ztrátu Bruins na 1:2.

Těžil přitom z dobré práce spoluhráčů... Nejprve zapracoval útočník Patrice Bergeron, jenž u mantinelu obral soupeře o puk. Následně se do akce vložil také útočník Brad Marchand. 

Hokejisté Bostonu nakonec zvítězili na hřišti Golden Knights těsně 4:3. Pastrňák byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, ke gólu přidal dvě asistence. 

→ 14. října 2019 vs ANA ... čtyřgólové představení

Tak tohle byl luxus! 14. října zničil Pastrňák v domácím duelu Anaheim Ducks čtyřmi góly, Bruins triumfovali 4:2.

V historii Bostonu se jednalo o 25. zápis, kdy některý z jeho hokejistů vsítil v jednom utkání čtyři góly. Sám Pastrňák jinak předtím zaznamenal pátý hattrick v kariéře. 

Samozřejmě jej oznámili první hvězdou duelu. Sekundoval mu slovenský brankář Jaroslav Halák, jenž předvedl celkem 30 úspěšných zákroků. 

→ 22. října vs TOR ... s hokejkou mezi nohama

Souboje mezi Bruins a Toronto Maple Leafs bývají tradičně hodně atraktivní. Divizní utkání z 22. října ozdobil Pastrňák nádhernou trefou.

V čase 17:15 otevřel skóre duelu při přesilové hře, když skóroval s hokejkou mezi nohama. Zároveň tady šlo o jeho celkem 300. kanadský bod v kariéře. Brankář Michael Hutchinson nechápal, co že se to děje.

Boston slavil domácí úspěch 4:2. Pastrňák byl vyhlášen první hvězdou utkání, ke gólu měl jednu asistenci. 

→ 2. listopadu 2019 vs OTT ... využil odrazu puku o mantinel

2. listopad a domácí duel proti diviznímu soupeři, Ottawa Senators. Netrvalo vůbec dlouho a Pastrňák byl mezi střelci. 

Udeřil už v čase 01:17, při přesilovce. Z obranného pásma nastřeloval kotouč obránce Torey Krug, Pastrňák potom dobře využil odrazu touše o mantinel. Brankář Craig Anderson nedokázal zakročit. 

Bruins uspěli zásluhou povedené závěrečné dvacetiminutovky 5:2. Pastrňáka oznámili první hvězdou utkání, přidal zde dvě asistence. 

→ 26. listopadu 2019 @ MTL ... druhý hattrick v sezoně

Druhý hattrick v sezoně a šestý v kariéře! Pastrňák jej nasázel 26. listopadu na ledové ploše divizního soupeře, Montreal Canadiens.

Svůj večer zkompletoval v čase 29:06, kdy před bránou úspěšně tečoval střelecký pokus obránce Brandona Carla. Druhou asistenci tady měl český útočník David Krejčí. 

Boston deklasoval Canadiens poměrem 8:1. Pastrňáka samozřejmě můžeme zahlédnout v souhrnu jako první hvězdu duelu. 

→ 1. prosince 2019 vs MTL ... dělovka proti Canadiens

V další bitvě proti Montrealu 1. prosince se Bruins doma dlouho trápili. Kouzlo brankáře Careyho Price očaroval až v čase 46:16 právě Pastrňák. 

Na pravé straně napřáhl k prudké střele a trefil se na milimetry přesně k levé tyči. Tahle dělovka se prostě nedala zastavit, Boston zároveň nastartovala k bleskurychlému obratu.

Po závěrečné siréně výhra 3:1 pro Bruins. ... Pastrňák ve statistikách třetí hvězdou utkání. 

→ 9. ledna 2020 vs WPG ... třetí hattrick v sezoně

Třetí hattrick v sezoně a sedmý v kariéře! Pastrňák si v tomto případě vyhlédl 9. ledna mezi domácími mantinely Winnipeg Jets.

Skóroval v každé periodě. Třetí trefu přidal v čase 51:13, přičemž srovnal stav duelu na 4:4. Krátce potom vsítil vítězný gól útočník Jake DeBrusk a Boston tedy nakonec zvítězil 5:4.

Pastrňák jinak tehdy bodoval ve 12. zápase po sobě. Zároveň obdržel "nálepku" první hvězdy utkání. 

→ 12. února 2020 vs MTL ... čtvrtý hattrick v sezoně

Netrvalo příliš dlouho a čtvrtý hattrick v sezoně, osmý v kariéře byl na světě! Schytali to přitom 12. února (znovu) Canadiens.

V čase 06:59 Pastrňák otevřel skóre duelu, přičemž se zde jednalo o jeho 39. gól v sezoně. Překonal tak své osobní maximum z předcházejícího ročníku. Hattrick završil v čase 35:45, při přesilové hře 4 na 3.

Pro Bruins nakonec domácí úspěch 4:1. Pastrňák byl vyhlášen první hvězdou utkání.

→ 22. února 2020 @ VAN ... vymíchal Markströma

Parádní podívanou nabídl Pastrňák také 22. února na kluzišti Vancouver Canucks. V čase 07:06 tady srovnal stav duelu na 1:1.

Po dlouhé přihrávce obránce Matta Grzelcyka se ocitl za obranou soupeře v samostatném úniku. A počínal si mazácky. Brankáře Jacoba Markströma doslova posadil na zadek.

Po skončení utkání se ale mohli usmívat spíše Canucks, kteří Boston přejeli poměrem 9:3. Pastrňák jinak vsítil dva góly. 

→ 7. března 2020 vs TBL ... 48. gól v sezoně

Zatím poslední gól z hokejky Pastrňáka jsme viděli 7. března v domácím duelu proti diviznímu soupeři, Tampa Bay Lightning. 

V čase 46:37 využil Pastrňák přesilovku a snížil ztrátu Bruins na 3:4. Trefil se bez přípravy od modré čáry zleva, puk mu předal Torey Krug. 

Krásné utkání zvládli Lightning 5:3. Pastrňák mimochodem nasbíral do tabulky pravdy čtyři záporné body, což je suverénně jeho nejhorší výkon v sezoně. 

Sestřih nejlepších akcí Davida Pastrňáka ze sezony 2019-20

Pastrňák také samozřejmě nějaké góly připravil... Z tohoto důvodu tak ještě přikládáme sestřih jeho nejlepších akcí z letošního ročníku.

Nechybí tam ani fantastická asistence na vítězný gól v prodloužení Davida Krejčího z 29. listopadu, doma proti New York Rangers. 

Takže... Který moment Pastrňáka je podle vás tím nejlepším? 

Čtěte také:
Každý gól Alexe Ovečkina ze sezony 2019-20. Přidá ještě něco?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.