bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší gólmanské duo NHL? Lehner s Greissem tvoří famózní tandem

17. února 2019, 17:00

Matěj Hodoval

New York Islanders patří mezi velká překvapení letošní sezony NHL. Ke skvělým výkonům celku Ostrovanů přispívá velká jistota v brankovišti, oba maskovaní muži totiž letos podávají nadstandardní výkony.

Isles sedí na špici Metropolitní divize se šestasedmdesáti body na kontě a jak již bylo zmíněno výše, jeden z obrovských faktorů jsou brankáři. Stačí se podívat na statistické porovnání gólmanů NHL, jelikož těm vládnou právě muži z Brooklynu. Dva statisticky nejlepší brankáři soutěže sídlí právě tam..

Thomas Greiss letos odchytal třicet zápasů, z nichž vzešel s fantastickými čísly. Skvělá 93% úspěšnost zákroků z něj dělá nejlepšího v tomto ohledu, navíc se pyšní i průměrem 2,2 inkasovaných gólů. Velkou parádou jsou i čtyři vychytané nuly, víc jich na kontě mají jen Fleury s Vasilevskijem. Poslední čisté konto zaznamenal v pátek na ledě Columbusu, kde zapsal 31 zákroků.

„Kluci ze mě dělají toho dobře vypadajícího. Všichni tvrdě bojují, blokují mnoho střel a nepouštějí soupeře k dorážkám. To mi hodně pomáhá,“ tvrdí rodák z Füssenu.

Třiatřicetiletého Němce skvěle doplňuje kolega ze Švédska. Robin Lehner (na snímku) přišel k Islanders před sezonou jako volný hráč, následně podepsal jednoletý kontrakt na 1,5 milionů dolarů. Pro vedení Ostrovanů to byla opravdu výhodná možnost, jak se přesvědčit o jeho kvalitách za skvělou cenu. A zatím to vypadá, že minimálně ze strany klubu bude zájem na prodloužení této spolupráce.

Lehner odchytal 32 utkání a co se týče procentuální úspěšnosti, řadí se těsně za svého parťáka s 92,9 %. Dokonce nejlepší z ligy pak má průměr inkasovaných gólů za zápas, zde vede s průměrem 2,08 branek. Je až neuvěřitelné, jak vyrovnanou dvojici mají Isles k dispozici, když ještě vezmeme v potaz, že je mezi třemi tyčemi pravidelně střídají. 

Výkonnost sedmadvacetiletého Švéda nemohla uniknout ani samotné NHL, jež Lehnera jmenovala druhou hvězdou měsíce ledna. „Je pěkné být takto zmíněn, ale je to opravdu týmová zásluha, protože my všichni hrajeme fantasticky do obrany, každý pomáhá,“ reagoval na ocenění Švéd.

Spokojený je se svým tandemem je pochopitelně i hlavní trenér Barry Trotz. „Poslední zápasy bychom rozhodně nevyhráli bez našich gólmanů. Oba jsou dobří a my je udržujeme svěží. Oba podávají výkony, takže není důvod vytěžovat jen jednoho, když můžete nasadit oba.“

Nebývá zvykem, aby dva brankáři jednoho týmu takto kralovali statistikám a oba chytali ve špičkové formě. Nechme se překvapit, kam tito dva muži nakonec Islanders dotáhnou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.