bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejistý start hvězd. Kdo případně nahradí Hertla, Karlssona a Pavelskiho?

21. května 2019, 18:50

Matěj Hodoval

V 02:00 SEČ hostí St. Louis v rámci šesté bitvy ve finále Západní konference San Jose. Do bitvy, který může v případě prohry být pro Sharks poslední v této sezoně, půjdou svěřenci trenéra DeBoera oslabeni.

Utkání číslo pět přineslo kalifornskému celku mimo pěti branek také tři závažné potíže. Po druhé třetině odstoupili z utkání Erik Karlsson, jenž působil již od úvodního buly dojmem, že rozhodně není 100% zdravotně připravený, a Tomáš Hertl.

Během prvního střídání ve třetí periodě pak do kabiny přibyl ještě Joe Pavelski. Kapitána San Jose u mantinelu trefil Alex Pietrangelo a šikovný centr okamžitě zamířil na střídačku a do šatny. V poslední dvacetiminutovce se zranil ještě Joonas Donskoi, ten se však naštěstí pro Sharks do hry vrátil. 

Je tedy možné, že ani jeden z trojice Karlsson, Hertl a Pavelski do šesté bitvy nezasáhne. Trenér Peter DeBoer však strach o složení formací nemá. „Máme v týmu kluky, kteří již hráli, kterým věříme. Už jsme byli v situaci, kdy jsme se museli obejít bez některých hráčů,“ uklidňuje situaci lodivod Žraloků. 

A kdo jsou hráči, kteří by v sestavě mohli zraněné parťáky zastoupit?

V útoku připadají v úvahu tři varianty. Tou nejpravděpodobnější je Švéd Marcus Sorensen, který odehrál osmdesát zápasů v základní části a sedmnáct v aktuálně probíhající vyřazovací části. 

Dostat by se mohlo také na českého křídelníka Lukáše Radila. Odchovanec Pardubic zasáhl do šestatřiceti duelů v základní části a šest klání stihl i v play-off. 

Třetím forvardem, jenž už v této sezoně zasáhl do bojů o pohár je Dylan Gambrell, americký centr nastoupil zatím jen jednou. 

V obraně pak jde o jednoznačné rozhodnutí. Pakliže bude chybět Erik Karlsson, nahradí ho v defenzívě jeho švédský kolega Tim Heed. Osmadvacetiletý rodák z Göteborgu se do sestavy v základní části dostal sedmatřicetkrát, v play-off pak zastupoval dvakrát, když Žraloci neměli k dispozici Vlasica.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.