bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejistotu zahnal podpisem. Atkinson s Columbusem prodloužil o sedm let

19. listopadu 2017, 16:30

Martin Schwarz

Podobně jako řadě jiných hráčů, také Camu Atkinsonovi příští rok v létě vyprší stávající kontrakt. Útočník Columbusu Blue Jackets se nad budoucností snažil nepřemýšlet, ale nejistota jeho výkony ovlivnila více, než sám předpokládal. Situaci vyřešil jednoduše, se současným zaměstnavatelem prodloužil o dalších sedm let, během kterých mu na účet přijde více než 41 milionů dolarů.

„Každý je jiný. Ale když hráč řekne, že nad koncem současné smlouvy nepřemýšlí, tak bezpochyby lže,“ sdělil novinářům oficiálního webu Columbus Blue Jackets Cam Atkinson. Ti jej zpovídali těsně poté, co učinil důležité rozhodnutí pro příští směřování kariéry. „Člověku celou sezónu zůstává v hlavě nejistota.“ V pátek večer středoevropského času hokejové servery všeho druhu obletěla zpráva, že osmadvacetiletý forvard spojil své jméno s organizací Modrokabátníků až do konce ročníku 2024-25. Dohromady si vydělá 41 milionů dolarů a 125 tisíc k tomu. Jeho roční gáže bude 5 milionů a 875 tisíc.

„Není žádným tajemstvím, že jsem chtěl u Blue Jackets působit od začátku kariéry a rád bych ji tady také dohrál,“ nezastírá muž, jehož klub draftoval roku 2008 až v šestém kole (celkově šel na řadu jako číslo 157). „Jeden z hlavních důvodů, proč v Columbusu toužím zůstat, je směr, kterým se ubíráme. Máme mladý tým, který se chce stále zlepšovat a pracovat na sobě, získávat zkušenosti. Doufám a věřím, že jednou dosáhneme na Stanley Cup.“

Bez podpisu bychom riskovali

Cam Atkinson doposud v National Hockey League posbíral 233 kanadských bodů za 125 gólů a 108 nahrávek. Tohle všechno stihl během 398 zápasů. Statisticky zatím nejpovedenější sezónu prožil v minulých měsících, ročník 2016-17 zakončil se 62 body na kontě, z toho pětatřicetkrát skóroval. Není divu, že táhl produktivitu Modrokabátníků a byl také jejich jednoznačně nejlepším střelcem (druhý Nick Foligno poslal do sítí soupeřů 26 puků). Dařilo se mu i v kolonce ukazující pozitivní a negativní účast při gólech. Tohle teď neplatí. Atkinson v předešlých pěti duelech bodoval jedinkrát a branku dal naposledy 27. října Winnipegu.

Přesto vedení Blue Jackets tuší, co Američan v nejlepším hokejovém věku pro tým znamená. „Pojistit si takhle klíčového hokejistu na následujících sedm let je pro nás samozřejmě hodně důležité,“ potvrdil generální manažer Jarmo Kekkäläinen. „Čím později o nové nabídce s hráčem diskutujete, tím víc riskujete, že v létě odejde na trh volných hráčů a nedostanete za něj vůbec nic. Takže pokud bychom Cama nepodepsali do určitého termínu, pravděpodobně by přišla řada na výměnu,“ připouští.

Rodák z Riverside letos Columbusu čtyřikrát chyběl, a to kvůli zranění v horní polovině těla, navíc krátkodobě onemocněl. I tenhle fakt má výrazný podíl na jeho aktuální (ne)produktivitě. „Ale jakmile jsem podepsal, Kevin Shattenkirk z New York Rangers mě pozval na gratulační večeři, tím ze mě spadl tlak a nepříjemné pocity,“ vysvětluje Atkinson. Proti dlouho oblíbenému výběru (Atkinson Rangers jako malý fandil a pravidelně sledoval jejich utkání) ovšem útočník Modrokabátníků bodově neprocitl. Mezi mantinely strávil 20 minut a 44 vteřin, nejvíc od 7. listopadu.

Příští zápas Columbus Blue Jackets sehrají v úterý nad ránem na ledě Buffala. Ukáže Cam Atkinson, že sedmiletý kontrakt nedostal náhodou? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.