bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejistá budoucnost Duclaira, Ottawa zkusí s rozhodnutím počkat

31. ledna 2020, 11:05

Jiří Michal

Není velkým tajemstvím, že Ottawa přemýšlí nad budoucností Anthonyho Duclaira. Kanadskému útočníkovi po sezoně končí smlouva a pravděpodobnost prodloužení s týmem Senators není nijak přesvědčivá. Je tak pochopitelné, že ještě před uzávěrkou přestupů se pokusí generální manažer Pierre Dorion najít výhodný obchod pro obě strany.

Ottawa již několikátý ročník patří k týmům ze samotného chvostu tabulky a produktivní hráči, kteří se v kabině hlavního města Kanady ještě nacházejí, by samozřejmě rádi zabojovali o vyřazovací boje. Každá další končící smlouva předního hráče klubu znamená spoustu spekulací a v mnoha případech následně i výměnu. Ačkoliv vše směřuje spíše k trejdu, nedávno se Duclair nechal slyšet, že se považuje jako součást přestavby Senators.

Ottawa se na Východě nachází na 14. místě se ziskem 45 bodů, v divizi je horší už pouze Detroit, jenž je kapitola sama o sobě. Nejproduktivnější hráč celku, Anthony Duclair, si připsal ve 49 utkáních solidních 33 bodů zásluhou 21 branek a 12 asistencí. O slibnějších vyhlídkách do budoucna ze strany hráče není pochyb. Otázka však zní, tady nebo jinde?

Do uzávěrky přestupů, která je naplánovaná na 24. února, Dorion bude hledat různé cesty, které by mu za obětování nejproduktivnějšího bruslaře pomohly k přestavbě celého mužstva. Nicméně, ve hře je pořád i varianta s novou smlouvou.

Duclair v prosinci dokázal šokovat celou NHL, kdy během 9 utkání nasázel 11 branek. Během prvních 37 zápasů měl na kontě 21 branek a nakročeno na celkový počet čítající více než 45 branek. Jeho hodnota tak začala prudce stoupat, jako akcie na burze. Avšak v kalendářním roce 2020 na gól stále čeká! 

Nyní tak předpovědi na celkový počet branek v soutěži spadly na 35 gólů (z původních, velmi solidních 46). Zájem o služby 24letého útočníka však stále je. Generální manažer ale pravděpodobně s výměnou počká. 

„Snažím se teď pracovat a hrát co nejlépe, jak umím,“ poznamenal Duclair před novináři.

Na veřejnost ještě neunikl seznam případných zájemců o služby hráče Senators. Ani sám hráč netuší, jak se změní do 24. února jeho budoucnost. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.