bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejhorší tým v lize? Ottawa chystá změny

18. června 2019, 17:41

David Zlomek

Na Ottawu Senators má většina fanoušků jasný názor. Nejhorší tým ligy. Nutno dodat, že tento dojem nabývají hokejoví příznivci právem. Senators v uplynulé sezoně získali pouhých 64 bodů. Ano, tým je v přestavbě, nicméně i tak se musí něco změnit. Dobře to ví i generální manažer Ottawy Pierre Dorion.

Ten poskytl rozhovor jednomu z ottawských deníků. Mimo jiné v něm řekl, že se během draftu či po prvním červenci pokusí přivést jednoho nebo dva starší hráče. Dodal, že si je vědom, že Senators jsou v přestavbě, ale to neznamená, že na led pošlou 20 mladých kluků a budou čekat, že z nich vyrostou hvězdy.

Jednoduše se bude snažit o obchod, jenž by do jeho týmu přivedl zkušenější hráče, kteří by pomohli těm mladším růst. 

„Naši fanoušci musí vědět, že náš tým nebude jenom banda kluků,” vysvětloval Dorion. „Je důležité, aby chápali naše kroky – chceme přivést staršího hráče. Může jít o výměnu i o volného hráče. Nemůžete do první lajny nasadit mladé hráče, protože ti ještě neví, jak se hraje proti nejlepším.”

„Ano, někteří mladí se do sestavy dostanou, nicméně část z nich bude ještě na farmě, kde bude mít jejich růst lepší vývoj. To je náš hlavní cíl,” dodal činovník klubu, jenž sídlí v kanadském hlavním městě.

Jak by případná výměna mohla vypadat? Hlavním kandidátem na odchod je čtyřiadvacetiletý obránce Ben Harpur, který za sebou nemá špatnou sezonu. Zbývá mu ještě rok smlouvy s tím, že ročně bere pouhých 725 tisíc dolarů.

Dalším borcem na odchodu by mohl být například Mikkel Boedker. Jeho smlouva potrvá taktéž ještě rok, nicméně jeho příjem je několikanásobně vyšší, přesněji jde o 4 miliony dolarů. Dán, jenž prošel například Arizonou nebo San Jose, odehrál v uplynulé sezoně 71 utkání s bilancí 7+28. 

Zatímco dva výše zmínění hokejisté jsou pravděpodobně na odchodu, tak hráči jako Thomas Chabot, Brady Tkachuk, Colin White nebo Christian Jaros jsou pro Doriona nedotknutelní. Jednoduše řečeno, s těmihle hráči Senators počítají jako s budoucí osou týmu.

Spekulovalo se o podpisech chráněných volných hráčů, kterými jsou například Cody Ceci nebo Anthony Duclair. Zatímco dohoda s Cecim bude náročnější, jelikož obránce požaduje dlouhodobý kontrakt, tak dohoda s Duclairem se uskutečnila včera, když se obě strany dohodly na podmínkách roční smlouvy.

Není sice úplně jasné, jací hráči se v září ukáží na tréninkovém kempu, ale Dorion si je už teď jistý, že se s trenérem D. J. Smithem sžijí velmi rychle.

„Bude to skvělý kemp, D. J. je donutí bojovat a soutěžit mezi sebou,” těší se Dorion. „Je to nová krev a dobrý trenér. Jsme nadšení z toho, co nám přinese.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.