bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejdražší trenér na dlažbě? Pozice Mikea Babcocka je v ohrožení

19. listopadu 2019, 15:40

Jiří Lacina

Aktuálně pět porážek v řadě. Místo pod čarou postupu do play off. To všechno při 22 odehraných zápasech (víc má na východě jen Washington). S rozpočtem napjatým k prasknutí. Toronto znovu podává důkaz, že úspěch si nelze koupit. A platí to i pro nejlépe placeného kouče v NHL, jehož pozice je podle dostupných informací v ohrožení.

Ty spekulace sílí. „Pokud Torontu nezačnou přibývat výhry s určitou pravidelností, Mike Babcock se může snadno postavit do fronty nezaměstnaných,“ píše list Toronto Sun.

Otázky na ožehavé téma ho pochopitelně nemohly minout. „Pokud jde o můj život, jsem docela v pohodě, děti mi rostou…“ odrážel ataky novinářských mikrofonů trenérský matador. Pak ale zvážněl. „Moc se tím nezabývám, nicméně dostávám textové zprávy od přátel, kteří se o mě bojí,“ připustil.

Že by se ale přestával věřit, to ne. „Vždycky jsem na Mike Babcocka sázel a míním v tom pokračovat,“ dodal velezkušený kouč s řadou úspěchů z klubové i mezinárodní scény.

Ten samý Babcock, který sám sobě tak věří, bude jen možná muset vsadit na trochu jiné hráče. Toronto zřejmě nastoupí v úterý ve Vegas s pozměněnou sestavou. Podle tréninkového složení asi budou hrát v obraně Tyson Barrie s Travisem Dermottem a Justin Holl s Jakem Muzzinem.

Z farmy také dorazil Pierre Engwall, jenž by měl nahradit Trevora Mooera, laborujícího se zraněným ramenem. Bohužel nestihl včas trénink a jeho start proti Vegas tak zůstává nejistý.

Pokud Maple Leafs padnou i se Zlatými rytíři, bude to jejich šestá porážka v řadě. Něco takového zažili naposledy v sezóně 2015-16, kdy Babcock v Torontu debutoval.

John Tavares se trenéra zastal, chybu vidí v hráčích: „My musíme obout brusle a odehrát to. To my neodvádíme dobrou práci. Trenérský štáb vedený Mikem je extrémně připravený, detailní, namotivovaný. Je na nás, abychom začali odvádět odpovídající práci.“

V podobném duchu se vyjádřil třicetiletý Jake Muzzin, vítěz Stanley Cupu s Los Angeles: „Řeči jsou řeči. Každý teď mluví. Co bylo potřeba si vyříkat, to jsme si vyříkali. Teď se musíme sebrat a začít makat. Je to o tom hrát s vášní a srdcem. Právě to potřebujeme.“

Přístup ocenil i sám Babcock. „Tavares za mnou přišel, Rielly za mnou přišel. Dřív než já za nimi, čehož si vážím. Měli jsme dobré mítinky. Nikdo v téhle partě není šťastný. Trenérský tým taky ne. Jsme velcí kluci. Musíme se zlepšit.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.