bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nedělní žně přinesou hned čtyři duely v atraktivních časech

16. prosince 2018, 18:00

Jan Vojkůvka

Čtyři zápasy v atraktivních časech, a celkem sedm duelů, nabídne v neděli zámořská NHL. Svou formu budou chtít před vstupem do nového týdne potvrdit hlavně hokejisté Tampy, kteří drží šňůru osmi výher v řadě. Čeká je však výjezd na led silného Winnipegu. Naopak ukončit negativní sérii chce Carolina.

18:30 New York Rangers - Vegas Golden Knights

Boje v zámoří odstartuje odpolední zápas v New Yorku, na jehož led přijedou Rytíři z Vegas. Domácí Rangers se nepotýkají se zrovna ideální formou. Prohráli čtyři z posledních pěti zápasů, včetně pátečního domácího utkání s Arizonou, jíž podlehli 3:4 po prodloužení. Ve zmíněném období zvládli pouze po nájezdech udolat Floridu. Defenzivním řadám moc nepomáhá ani fakt, že na marodce jsou beci Adam McQuaid a Kevin Shattenkirk.

Vegas se pomalu vrací do sestavy marodi, včetně Paula Stastného, jenž vynechal třicet zápasů. Ani on ale nepomohl svému týmu k úspěchu na ledě New Jersey a Vegas si po dvou výhrách připsali porážku 4:5 po prodloužení. Proti Rangers, kteří nemají dobrou formu, by ale rádi opět uhráli dobrý výsledek.

19:00 Carolina Hurricanes - Arizona Coyotes

Trápení zažívá Carolina. Nejen, že prohrála tři zápasy za sebou, ale v kleci se příliš nevyznamenali brankáři Petr Mrázek se Scottem Darlingem, kteří nezabránili pořádné náloži branek. Canes při oněch třech porážkách inkasovali hned 16 gólů, přičemž ale stále patří k týmům, jejichž defenziva je při pohledu na ostatní týmy mírný nadprůměr.

Využít špatné formy Caroliny budou chtít hokejisté Arizony, kteří jsou namlsáni po vítězství nad Rangers. Důležitá výhra pro Coyotes přišla v době, kdy tým tížila šňůra čtyř porážek v řadě. Předposlední zápas nevydařeného tripu ale přinesl výhru po prodloužení a šanci zvýraznit svůj úspěch má Arizona dnes, v neděli.

21:00 St. Louis Blues - Calgary Flames

St. Louis v posledních zápasech ukázalo, že se možná blýská na lepší časy, když vyhrálo tři zápasy z posledních čtyř (pouze doma s Vancouverem schytali debakl 1:6). Za to páteční výhra nad Coloradem po prodloužení týmu dodala spoustu sebevědomí před soubojem proti dalšímu favoritovi.

Vedoucí celek Pacifické divize z Calgary se po skvělém, zejména defenzivním a brankářském výkonu Davida Ritticha, přesunul z Minnesoty do St. Louis, kde bude chtít napravit svou dva měsíce starou porážku 3:5. Flames hrají ve skvělé formě, vyhráli sedm z posledních osmi zápasů a v rámci celé ligy jim patří třetí místo za Tampou a Nashvillem.

23:00 Boston Bruins - Buffalo Sabres

Buffalo po dvou výhrách odehrálo náročný zápas v noci na neděli ve Washingtonu, se kterým nakonec padlo po nájezdech. S těžkým zápasem v nohách se Sabres vydali do Bostonu, kde se budou pokoušet napravit porážku z úvodu sezony, kdy doma padli s Bruins 0:4.

Také Bruins v posledním utkání prohráli, když nestačili na Pittsburgh 3:5. Předtím ale vyhráli tři zápasy, včetně hodně těžkého souboje s Torontem (6:3) a výrazně se jim vyplatil posun Davida Krejčího do první formace k Davidu Pastrňákovi a Bradu Marchandovi.

01:00 Chicago Blackhawks - San Jose Sharks

Když Chicago nepostoupilo v minulé sezoně do play off, jednalo se o velké zklamání. To ale Blackhawks ani zdaleka netušili, že aktuální sezona bude ještě větší trápení. Tristní bilanci týmu nenapravila ani výhra 6:3 na Pittsburghem. Následně totiž přišla prohra s Winnipegem, která znamenala 11 prohru z posledních 13 zápasů. Tým se navíc trápil i na přelomu října a listopadu, kdy prohrál osmkrát v řadě.

Využít toho budou chtít naopak hokejisté San Jose, kteří třikrát za sebou zvítězili a to na ledě Arizony a doma proti New Jersey a Dallasu. V tabulce Pacifické divize jim patří třetí příčka.

01:00 Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning

Rozjetá Tampa se střetne s rozjetým Winnipegem v pikantním souboji dvou dlouho neporažených týmů. Domácí Winnipeg vyhrál čtyřikrát v řadě a nahání na čele Západní konference vedoucí Nashville. Svou vítěznou šňůru nastartovali Jets doma proti Philadelphii (7:1), následně deklasovali Chicago (6:3) a po prodloužení udolali Edmonton a znovu Chicago.

Proti Tampě to budou mít ale nesmírně těžké. Blesky drží sérii osmi výher v řadě. Navíc suverénně zvládly čtyři domácí zápasy, během kterých nastřádaly skóre 20:7. Naposledy se Tampa představila v souboji dvou nejsilnějších týmů Východní konference a Toronto přehrála hladce 4:1. Otázkou tak pouze je, jestli dokáže vyhrát i podeváté v řadě, nebo naopak popáté za sebou uspěje Winnipeg.

04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Program v NHL uzavře duel kanadských týmů z Vancouveru a Edmontonu. Domácí se po vleklém trápení konečně dokázali herně zvednout a vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů, což je pro Canucks, kteří měli výborný úvod sezony, ale následně se několik týdnů velmi trápili, příjemná změna.

Poradit si s Edmontonem bude ale těžký oříšek. Oilers se pod vedením Kena Hitchcocka daří a vyhráli osm z posledních deseti zápasů. Díky tomu se ze spodních pater tabulky dokázali posunout už na šesté místo Západní konference a dávají zcela jasně najevo, že v této sezoně pro ně nic jiného, než play off, neexistuje. Těšit je mohou, kromě výkonů Connora McDavida, také výkony Leona Draisaitla, který v posledních pěti zápasech zaznamenal 12 bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.