bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nechtěný veterán. Chtěl jsem to ještě zkusit, smutní nevyměněný Thornton

26. února 2020, 16:47

Matěj Hodoval

Právě jeho jméno se při uzávěrce přestupového období skloňovalo velmi často, nakonec však i přes touhu ještě jednou zabojovat o nejcennější trofej setrvává v San Jose. Čtyřicetiletý veterán Joe Thornton ani letos na slavný Stanley Cup nedosáhne.

Žraloci ze San Jose šli do posledního dne před uzávěrkou přestupů v roli prodejců. Už před tím se zbavili obránce Brendena Dillona, v poslední den výměn pak i zkušeného Patricka Marleaua a bojovného Barclaye Goodrowa.

Mezi těmito jmény měl být rovněž Joe Thornton. Velký srdcař, kterému ve sbírce za svou kariéru schází ta poslední, vůbec nejcennější trofej – Stanley Cup.

Spekulovalo se o návratu do Bostonu, či dalších možnostech. Jumbo Joe je ztělesněním zkušenosti, přestože letos už neboduje tak pravidelně, jako tomu bylo dříve, stále má co nabídnout. Na druhou stranu věk se na něm už promítá, Thornton nedisponuje takovou rychlostí, jako například Marleau, který se výměny dočkal.

Po skončení přestupového období se v rozhovoru pro The Athletic se veterán svěřil se svými smíšenými pocity.

„Očividně jsem byl ochotný odejít a zkusit vyhrát můj první Stanley Cup. Snil jsem o něm od nepaměti. Z nějakého důvodu se to neuskutečnilo. Chtěl jsem získat i něco zpět pro Sharks, pomoct jim pokračovat v procesu s mladými hráči. Prostě to nevyšlo,“ líčil zkušený vousáč.

„Chtěl jsem to ještě zkusit, víte? Věřte tomu nebo ne. Tu trofej naháním už dvaadvacet let, takže jsem chtěl další pokus. Chtěl jsem, aby z toho mělo něco nazpátek i San Jose. Nevyšlo to,“ dodal Thornton.

Podle experta stanice TSN Pierra LeBruna se na veterána vyptávaly tři nebo čtyři týmy, nicméně ani jeden z nich nebyl elitní uchazeč, který by jej přesvědčil o zrušení klauzule o nevyměnitelnosti. Mezi těmito celky údajně nebyli Boston, Vegas ani Colorado.

Utekla tak kanadské legendě poslední šance na pohár? Sám Thornton věří, že před sebou ještě nějakou tu sezonu má. „Samozřejmě stárnu, ale neřekl jsem své poslední slovo. Stále si myslím, že mi ještě zbývají nějaké roky. Čím jste starší, tím více si uvědomujete, že máte jen několik šancí na tuhle věc. Bylo by hezké tu šanci alespoň dostat.“ 

Začátkem července oslaví Jumbo Joe své jednačtyřicáté narozeniny. V nejslavnější hokejové lize světa odehrál 1623 zápasů, během nichž vsítil 417 gólů a rozdal 1088 asistencí. Na konci letošního ročníku mu vyprší jednoletý kontrakt. Dočká se v létě nové smlouvy? Pokud ano, bude se velmi nahlas spekulovat, zda to bude v San Jose.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.