bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nechávám si otevřené všechny možnosti, nevyloučil Stastny návrat do St. Louis

3. června 2018, 13:00

Petr Sumbal

Paul Stastny byl považován za jednu z nejpovedenějších výměn, která se v průběhu právě vrcholící sezóny uskutečnila. Do týmu Winnipegu okamžitě zapadl a v play-off mu pomohl patnácti body až do finále konference. Jestli ale bude americký útočník v Jets pokračovat, je nejasné. Nevyloučil totiž návrat do St. Louis, kde sezónu začal.

Paul Stastny zažil po osobní stránce velmi povedenou sezónu, nejlepší za poslední čtyři roky, kdy vyměnil Colorado za St. Louis. Po této sezóně Stastnému končí smlouva, a tak se ho St. Louis rozhodlo v únoru vyměnit, aby za něj získalo alespoň nějakou protihodnotu.

Winnipeg byl s jeho službami poté víc než spokojený, Stastného patnáct bodů v sedmnácti zápasech play-off (6+9) týmu výrazně dopomohlo až do finále Západní konference. Ač by si fanoušci kanadské organizaci jeho setrvání přáli, Stastny možná potěší spíše ty vyznávající bravy Blues, jak naznačil v rádiu 590 The Fan.

„Určitě se nebráním žádným variantám,“ prozradil Stastny. „Vím, že NHL je hlavně byznys a jak víte, já už trochu stárnu,“ řekl útočník, kterému bylo v prosinci 32 let. „Vždycky si nechávám otevřené všechny možnosti, protože nikdy nevíte, co se může stát.“

Ve hře je tak i návrat nedávno ztraceného syna do Blues. Vše přitom spíše naznačovalo tomu, že bude Stastny dál válčit za Winnipeg, ve kterém si pochvaloval spolupráci s Patrikem Lainem a Nikolajem Ehlersem, se kterými nastupoval: „Pasovalo nám to spolu hned od samotného začátku.“

Pokud však bude mít St. Louis zájem, pro Stastného by mohlo být volnou číslo jedna. Ale stále je tu i Winnipeg, jehož generální manažer Kevin Cheveldayoff v květnu prohlásil, že bude chtít prodloužit spoluhráči se všemi hráči, kterým končí kontrakt, Stastného nevyjímaje.

„Je úžasné, jak k nám přišel a hned se stal jedním z klíčových útočníků. Jako by tu hrál už dlouho“ nešetřil Cheveldayoff chválou na Stastného adresu.

Do přetahované o stříbrného medailistu z OH 2010 se nejspíš přidají i další kluby, nebude to jen o Winnipegu a St. Louis, i když jednu z těchto adres by nejspíš útočník preferoval. Jedno je ale jisté. Boj o Stastného teprve začíná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.