bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečekaný zbytek na listině volných hráčů

11. října 2019, 10:00

Josef Potůček

Zkušený útočník Patrick Marleau, který se před pár dny přece jen dočkal smlouvy se San Jose, je zatím posledním z listiny volných hráčů, kterého si můžeme odfajfkovat. V prodloužení kariéry v NHL však doufá ještě několik veteránů. Nemálo z nich překvapivě.

Brian Boyle, útočník, 34 let

Největší zájem ze zbývajících jmen údajně vzbuzuje vytáhlý Boyle, který v uplynulém ročníku odehrál 73 zápasů za New Jersey a Nashville, kam byl před přestupní uzávěrkou vyměněn.

Držitel ocenění Billa Mastertona z předloňského roku, kdy se zotavil z chronické myeloidní leukémie, má potencionálním zájemcům jistě co nabídnout, zejména pak zodpovědnou práci při bránění.

Dion Phaneuf, obránce, 34 let

Kdo by ještě před nějakým časem řekl, že Dion Phaneuf, bývalý kapitán slovutných Toronto Maple Leafs, bude ve čtyřiatřiceti letech bez angažmá.

Byl ztělesněním dokonalého obránce, patřil k nejvytěžovanějším zadákům, jenže jeho herní přínos klesal až přespříliš rychle. Štědré finanční podmínky, které si nárokoval, se postupem času staly jeho pověstnou koulí u nohy, až byl svým posledním zaměstnavatelem z Los Angeles raději na konci sezóny vyplacen.

Thomas Vanek, útočník, 35 let

Vídeňský rodák vystřídal za poslední čtyři roky hned pět klubů, přičemž do Detroitu stačil přestoupit dokonce dvakrát. Svoji tamní druhou štaci v loňské sezóně nekončil nikterak tragicky. Udržel si průměr více než půl bodu na zápas a přes léto oprávněně vyhlížel nového zaměstnavatele. Dosud marně.

Adam McQuaid, obránce, 32 let

Takřka dvoumetrový kolohnát, který nastupoval devět let za bostonské Medvědy a radoval se s nimi též ze zisku Stanley Cupu, měl na jaře vypomoci Columbusu ve vyřazovacích bojích. Jeho zkušenosti a schopnosti plně se obětovat pro tým nakonec přišly vniveč. McQuaid v playoff neodehrál ani minutu kvůli otřesu mozku.

Právě jeho fyzické přednosti a nezištnost by mohly přijít nějakému z týmů vhod.

Chad Johnson, brankář, 33 let

Působení v St. Louis respektive v Anaheimu se třiatřicetiletému brankáři v loňské sezóně hrubě nevyvedlo. Pouhé dvě výhry v devatenácti duelech, do kterých zasáhl, tomu budiž důkazem. Závěr ročníku navíc zmeškal kvůli zranění hlavy. Budoucnost Johnsona v NHL tak je tak krajně nejistá.

Jason Pominville, útočník, 36 let

Dlouholetá opora buffalských Sabres, jež si na pět let odskočila do Minnesoty, též dosud marně vyhlíží podpis kontraktu s jednou z jednatřiceti organizací NHL.

Přitom rodák z quebecké Repentigny loni nepůsobil dojmem, že by už patřil do starého železa. V 73 zápasech a průměrným časem na ledě nepřevyšujícím 12 a půl minuty zaznamenal obstojných 31 bodů.

Jamie McGinn, útočník, 31 let

Je trochu s podivem, že hráč McGinnových kvalit zůstává i v říjnu volným hráčem. Loni sice vynechal přes půl sezóny kvůli zranění zad, když však nastoupil, své si odehrál. Je hráčem, který na ledě pracuje nesmírně tvrdě a svojí hrou a zaujetím je schopen strhnout ostatní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.