bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat Stamkose v této sezoně? Naděje žije, kapitán Bolts poprvé trénoval

28. února 2017, 18:00

David Jahoda

Hráči Tampy Bay budou mít ve zbytku základní části ještě co dělat, aby se protlačili do play off. Akcie Lightning v boji o pozice zajišťující účast ve vyřazovacích bojích by jistě zvýšilo, kdyby se do sestavy vrátil kapitán a hlavní hvězda týmu Steven Stamkos. Ten hrál naposledy 15. listopadu proti Detroitu. V zápase proti Red Wings ale utrpěl zranění kolena, kvůli kterému musel na operaci. Nyní poprvé okusil lehké tréninkové zatížení.

Steven Stamkos už si toho ve své kariéře z hlediska zdravotních problémů musel vytrpět hodně. Kvůli zlomené noze vynechal v roce 2014 olympijské hry v ruském Soči, na konci základní části minulé sezony došlo ke zranění, které mu znemožnilo účastnit se prakticky celých vyřazovacích bojů. Vrátil se jen na jedno utkání finále Východní konference proti Pittsburghu, ovšem ani jeho služby nakonec Bolts nepomohly. A na podzim loňského roku znovu. Stamkos si 15. listopadu proti Detroitu poranil koleno, od té doby je Tampa bez něj.

Zranění totiž bylo natolik vážné, že se Stamkos musel podrobit operaci. Před zraněním stihl odehrát 17 zápasů, v nichž nastřádal parádních 20 bodů za devět branek a 11 asistencí. Je pravdou, že nyní se o Lightning mluví zejména v souvislosti s přestupy, hlavními tématy jsou výměny brankáře Bena Bishopa a Briana Boylea. O to pozitivněji museli fanoušci Blesků přijmout zprávu, že se Stamkos poprvé od operace objevil se spoluhráči na ledové ploše. Stalo se tak v pondělí před duelem s Ottawou.

Sedmadvacetiletý hokejista, který už dvakrát dokázal ovládnout střeleckou tabulky základní části NHL, absolvoval například cvičení zaměřené na nahrávky či střelbu. Vše bez přímého kontaktu se spoluhráči. Stamkosův předpovídaný návrat je okolo konce měsíce března, a podle generálního manažera Tampy Stevea Yzermana se na tomhle plánu nic nemění. Zranění kapitána se hojí tak, jak má.

„Ano, je tu šance, že v této sezoně znovu bude hrát,“ řekl na adresu Stamkose Yzerman v rozhovoru pro NHL.com. „Už minulý týden v Coloradu si Steven sám zabruslil. Jeho stav se zlepšuje, cítí se dobře. Je to zkrátka o tom, aby nechal zranění se hojit a dostal se zpět do plné síly,“ doplnil. Ke stavu Stamkose ztratil pár slov i hlavní trenér Tampy Bay Jon Cooper. „Zatím ještě nedokážu říct přesný časový plán, nebo to, kdy by s námi mohl naskočit do plného tréninku. Každopádně jsme rádi, že se jeho stav zlepšuje,“ uvedl Cooper pro NHL.com. 

„Už minulý týden v Coloradu si Steven sám zabruslil. Jeho stav se zlepšuje, cítí se dobře.“

Nejen kvůli zranění Stamkose zatím Tampa v letošní sezoně není tam, kde by jistě chtěla být. Dlouho absentuje například i Ryan Callahan, pár zápasů během ročníku vynechali další klíčové postavy jako Nikita Kučerov nebo Ondřej Palát. Lightning však před sebou stále mají 21 zápasů a na play off ztrácí už jen pět bodů. A se Stamkosem, jenž v létě spojil s Tampou budoucnost na dalších osm let, by se Bolts jistě hrálo o něco lépe. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.