bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat se nekoná, NHL už musí na Dacjukovy finty zapomenout. Magic Man pokračuje doma

13. července 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Jeho kejkle s kotoučem patří k tomu nejlepšímu, co kdy hokejový svět viděl. Pavel Dacjuk léta bavil neotřelými kličkami a fígly v NHL, za detroitské Red Wings odehrál 14 sezon. Získal dva Stanley Cupy, čtyřikrát si pochoval v náruči trofej pro největšího gentlemana a třikrát přebíral Selke Trophy určenou produktivnímu hráči, který zároveň nejlépe zvládá defenzivní úkoly. Toto resumé je na 99 procent konečné.

Dacjuk na konci minulého týdne podepsal novou roční smlouvu s Jekatěrinburgem.

V rodném městě plánuje dohrát zbytek své jedinečné kariéry, jež jednou bude nejspíše stačit na uvedení do Síně slávy.

A byť člověk nikdy neví (proto ono jedno procento naděje), v NHL už patrně legendárního Rusa nikdy neuvidíme. Vždyť za týden oslaví dvaačtyřicetiny. Řeči o jeho comebacku mohou pomalu utichnout.

Pro fanoušky hokejové romantiky to je jistě nemilá zpráva. Vždyť jak si užívali pohled na Ilju Kovalčuka a jeho znovuzrození u montrealských Canadiens. Přímočarost, špičková technika hole, prudká a přesná střela.

A zatímco Kovalčuk měl (a má) spoustu odpůrců a řada lidí mu nemůže přijít na jméno, Dacjuk opouštěl NHL před čtyřmi lety coby všemi milovaný virtuóz, jehož brilantní hra s pukem i bez těžko v NHL hledala konkurenci.

Podívejte se na umění "Magic Mana":

 Dacjuk se vrátil do Ruska kvůli rodině. Chtěl být na blízku své dceři. Nejprve zamířil do SKA Petrohrad (stejně jako kdysi Kovalčuk), po třech sezonách se přesunul do Jekatěrinburgu. A byť jeho produktivita letos výrazněji klesla, zůstal ozdobou KHL.

V této sezoně Dacjuk bral ve 43 utkáních 5 gólů a 17 asistencí, svou formu nicméně skvěle načasoval na play off, kdy se blýskl průměrem bod na zápas.

Za dobu, co už nehrává v Severní Americe, stihl ledacos. Zvedl nad hlavu Gagarinův pohár, "sborné" pomohl k olympijskému zlatu z korejského Pchjongčchangu, vstoupil do Triple Gold Clubu.

Pouze tím stvrdil svůj náramný historický odkaz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.