bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nastal čas rozuzlení. Tampa se popere s Tučňáky o místo ve finále

26. května 2016, 20:00

David Baláš

Zápas o všechno čeká dnes na hokejisty Pittsburghu a Tampy Bay. Vítěz rozhodujícího sedmého duelu postoupí do finále Stanley Cupu, kde už čekají hladoví Žraloci, poraženému začne dovolená. Bude slavit Ondřej Palát a Andrej Šustr, nebo budou úspěšnější Tučňáci v čele se Sidney Crosbym? Utkání startuje ve dvě hodiny v noci středoevropského času.

02:00 Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning

Stav série: 3:3

Obě mužstva mají se sedmými zápasy play-off zkušenosti, ale diametrálně se od sebe liší. Zatímco Pittsburgh zatím poslední rozhodující duel před dvěma lety nezvládl a Jezdcům z New Yorku podlehl 1:2, Tampa naopak loni přes stejného soupeře přešla do finále vyřazovacích bojů. V roce 2011 se dnešní protivníci dokonce srazili proti sobě, přičemž postup slavily po fotbalovém výsledku Blesky.

„Znovu nás ale čeká obrovsky těžký test a proti Pittsburghu to nebude jednoduché. Na našem týmu se mi však líbí, že čím větší zkouška je před námi, tím na ni zareagujeme lépe. Uvnitř kabiny je zkrátka cítit hmatatelný klid,“ řekl sebevědomě Anton Stralman, který se v průběhu série vrátil do hry po zranění.

Podobně odhodlaně mluvil také kapitán druhého tábora Crosby, který po rozpačitém druhém kole proti Washingtonu znovu nabral tempo a připsal si vítězný gól u každého ze tří triumfů svého mužstva. „Důležité je, abychom nastoupili a předváděli svoji hru, která nese ovoce. Pokud se to podaří, můžeme směle pomýšlet na postup,“ uvedl.

Tampa se bude muset zřejmě znovu obejít bez Bena Bishopa a Stevena Stamkose. Prvního jmenovaného stále trápí koleno, které si poranil v první utkáním. Ačkoliv usilovně trénuje a snaží se o návrat, stále není připravený do akce. Stamkos ještě nedobral léky na ředění krve a trenér Jon Cooper zůstává o jeho stavu tajemný. Podle dostupných informací by však ani on neměl vyjet na led. Blesky tak budou opět spoléhat hlavně na Nikitu Kučerova, Tylera Johnsona a Alexe Killorna, kteří se dohromady zapříčinili o 49 bodů a 23 gólů týmu v play-off.

V bráně Tučňáků by neměl chybět nováček Matt Murray. Ten sice po nevydařeném úvodu série strávil určitý čas na střídačce a pouze sledoval počínání Marca-Andrého Fleuryho, ale v minulém duelu se vrátil mezi tři tyče a pomohl týmu ke srovnání série. „Budu se jen a jen opakovat, ale musím říct, že největší Mattova přednost je jeho vyspělost. Když dostane špatný gól, tak se z toho okamžitě oklepe a dál se pevně soustředí na výkon,“ pochválil mladého brankáře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.