bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Naší hlavní prioritou je prodloužit Josiho, hlásí generální manažer Predators

25. května 2019, 16:00

Jiří Sameš

Podle slov generálního manažera Nashvillu Predators Davida Poilea je pro jeho klub v průběhu letní přestávky hlavní prioritou prodloužit smlouvu s kapitánem, obráncem Romanem Josim. Švýcarský hokejista sice má kontrakt i na příští sezonu, Preds by ale díky nové dohodě s ním mohli snáze skládat zbytek týmu.

„Pokud se nám podaří prodloužit smlouvu s Romanem Josim, dokážeme si pomoci, co se budoucnosti týče," řekl David Poile v průběhu týdne Pierreovi LeBrunovi, novináři z The Athletic.

„Určitě se tedy jedná o naší prioritu číslo jedna," doplnil ještě.

LeBrun zmínil, že se agenti Romana Josiho, Judd Moldaver a Jeff Jackson, mají s Poilem potkat někdy v příštích týdnech, po skončení právě probíhajícího mistrovství světa v ledním hokeji, aby zahájili jednání. Švýcarsko s Josim už mimochodem ve čtvrtek vypadlo ve čtvrtfinále s Kanadou.

Osmadvacetiletý Josi v sezoně 2018-2019 odehrál všech 82 zápasů, přičemž v nich vstřelil 15 gólů (vyrovnal své osobní maximum) a zapsal celkem 56 kanadských bodů.

Co se pobytu na ledové ploše týče, strávil zde v průměru 25 minut a 10 vteřin na utkání. Jednalo se o pátý nejlepší výsledek v National Hockey League.

V play-off rodák z Bernu nastoupil do šesti zápasů, zaznamenal za dva góly a dvě asistence celkem čtyři kanadské body.

Po skončení příštího ročníku by se Josi mohl stát neomezeně volným hráčem. Aktuálně mu stále běží sedmiletá smlouva na celkem 28 milionů dolarů, podepsaná 10. června 2013 s Predators.

V nejbližší době budou u Predátorů bez kontraktu útočníci Rocco Grimaldi, Colton Sissons (omezeně volní hráči) a Brian Boyle, Cody McLeod, Zac Rinaldo, Wayne Simmonds (neomezeně volní hráči).

Podaří se Poileovi v létě prodloužit Josiho? A co ostatní hokejisté? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.