bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville je krok od postupu do finále. Zvládne ho, nebo si Ducks vynutí sedmý duel?

22. května 2017, 20:00

David Jahoda

Hokejisty Nashvillu Predators čeká dosud nejdůležitější utkání v historii klubu. V šestém zápase finále Západní konference si před vlastními fanoušky mohou zajistit postup do finále Stanley Cupu. Právě domácí prostředí je v případě Predátorů důležité, za celé letošní play off v něm totiž nezvládli jen jediný duel. Anaheim už ale několikrát během vyřazovacích bojů ukázal, že bojuje do poslední vteřiny.

2:00 Nashville Predators – Anaheim Ducks (stav série: 3:2)

Už finále konference je pro Predators premiéra, ovšem v noci z pondělí na úterý mohou tuto metu ještě o velký kus posunout. Pokud doma v šestém utkání série proti Anaheimu Ducks zvítězí, postoupí poprvé v historii klubu do finále Stanleyova poháru. „Naši kluci ví, o co se hraje. Bude to těžké a bojovné utkání,“ řekl hlavní kouč Predators Peter Laviolette pro webové stránky klubu. 

Trenér, který byl ve finále už dvakrát (Carolina 2006 a Philadelphia 2010), nemá strach, že by jeho hráče měla tíha okamžiku skolit. „Jestli naši hráči o postupu přemýšlí? Pokud je to jeden ze způsobů, jak se namotivovat, pak je to dobře,“ doplnil kouč, který s Hurricanes v roce 2006 slavil. 

„Jestli naši hráči o postupu přemýšlí? Pokud je to jeden ze způsobů, jak se namotivovat, pak je to dobře.“

O úspěšnosti Preds před svými fanoušky už byla řeč, dosud prohráli jediný domácí zápas v letošním play off až právě v nynější sérii s Anaheimem. Konkrétně v utkání číslo čtyři. Ještě je tu jeden působivý faktor. O jedenáct vítězných gólů Nashvillu se postaralo deset různých hráčů, jako jediný má dva zásahy James Neal. Naposledy o výhře a zároveň mečbolu pro Preds rozhodl Švéd Pontus Åberg. Zatím není jisté, zda bude Nashville moct počítat s kapitánem Mikem Fischerem, který poslední duel chyběl.

Anaheim bude ve žlutém pekle čelit hrozbě vyřazení. Ducks však vědí, že se jim v něm už jednou vyhrát povedlo a kouč Kačerů Randy Carlyle věří, že jeho svěřence nijak negativně neovlivní ani domácí neúspěch v pátém duelu série. „Nebudeme věšet hlavy. Vzchopíme se a budeme se těšit na to, že budeme hrát lépe než posledně. Jednou už jsme v Nashvillu vyhráli, takže teď tak úplně nezáleží na tom, v jaké aréně hrajeme. Pokud budeme hrát dle našich schopností, můžeme uspět,“ řekl pro webové stránky Ducks Carlyle.

„Jednou už jsme v Nashvillu vyhráli, takže teď tak úplně nezáleží na tom, v jaké aréně hrajeme.“

Ducks jsou v podobné roli prakticky podruhé během letošní vyřazovací části. V sedmém klání série druhého kola proti Edmontonu taky museli vyhrát, jinak by jim sezona skončila. „Hrát takový zápas je pro nás privilegium,“ uvedl útočník Chris Wagner, který byl autorem jediného gólu Anaheimu v pátém utkání. „Musíme nyní vyhrát dva zápasy, musíme předvést to nejlepší, co v nás je,“ doplnil. 

Stejně jako Preds, tak i Ducks trápí zranění důležitých hráčů. V pátém utkání chyběl Anaheimu švédský forvard Rickard Rakell, od čtvrtého utkání série proti Oilers pak nehraje Patrick Eaves. Ani jeden do Nashvillu neodcestoval. Úplně jisté není ani to, zda bude připravena brankářská jednička John Gibson, jehož v minulém utkání musel kvůli zranění nahradit Jonathan Bernier. Podle dostupných informací ale Gibson chytat bude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.