bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nash, Hartnell či Pavelec. Trh s volnými hráči stále nabízí zajímavé zboží

27. července 2018, 20:25

Jan Vojkůvka

Od otevření trhu s volnými hráči uplynul už téměř celý měsíc. Jednotlivé týmy z celé NHL přivedly nové tváře a budují soupisky pro nový ročník, ve kterém touží po úspěchu. Stále však mají pod svými platovými stropy prostor a posily, které se dají ulovit, rozhodně mají i velká jména.

Pokud by se některý z týmů poohlížel po brankářích, velmi lákavě může znít například jméno Steva Masona, který nemá za sebou zrovna vydařenou sezonu, v níž ho trápilo zranění a na konci ročníku putoval do Montrealu. Ten ho však vykoupil a Mason skončil na trhu.

Na trhu skončil i český gólman Ondřej Pavelec, jenž má za sebou dvě velmi špatné sezony, během nichž nastoupil jen ke 27 zápasům a jeho průměr inkasovaných branek přeskočil hranici 3 gólů. Přesto ve svých třiceti letech má stále co nabídnout. Zajímavými jmény jsou také Kari Lehtonen či Jeff Glass, kteří čekají na svou šanci.

Zadní řady, které bývají mnohdy označovány za páteř týmů, rovněž mohou být vyšperkovány o velmi zvučná jména. Zkušený Tobias Enstrom, který do NHL vstoupil ještě v dresu Atlanty, se může chlubit kladnými čísly v hodnocení +/-. 

Kvůli zraněním se tolik na ledě nepředstavil Luca Sbisa, který pomáhal Vegas v jejich inaugurační sezoně. Na úspěšné jednání čekají Johnny Oduya, Alexej Jemelin a nebo také Kevin Bieksa, velezkušený sedmatřicetiletý veterán, který může nabídnout zejména mentorské služby pro mladé beky.

A co takové útočné řady? V těch je hráčů, kteří mohou být zajímavou posilou pro některý z celků, spousty. Na kontrakt čeká například Rick Nash, jehož nejlepší roky zatím přišly v dresu Columbusu a také New Yorku Rangers, za který v sezoně 2014/15 nasázel 42 branek. Kanadský útočník se ale také nechal již dříve slyšet, že vyloučen není ani konec jeho aktivní kariéry.

Punc vysoce kvalitního střelce má i Scott Hartnell, ač je pravdou, že v posledních dvou sezonách ze své produktivity výrazně slevil. O možná poslední smlouvu usiluje také Antoine Vermette, končit rozhodně nehodlá ani Mark Letestu. 

Nepříliš dobrý rok má za sebou Kris Versteeg, který také umí dát 20 branek za sezonu. Na sklonku kariéry si prodloužit působení v NHL chce i Lee Stempniak a brusle na hřebík pověsit nechce ani Drew Stafford. 

Stále tak trh s volnými hráči nabízí velmi zajímavé zboží a bude zajímavé sledovat, jakými hokejisty si ještě před začátkem tréninkových kempu dokáží týmy vylepšit své řady.

Zajímavá jména na trhu:

Brankáři: Steve Mason, Kari Lehtonen, Ondrej Pavelec, Jeff Glass

Obránci: Toby Enstrom, Luca Sbisa, Johnny Oduya, Paul Martin, Alexei Emelin, Kevin Bieksa, Jason Garrison, Clayton Stoner

Centři: Antoine Vermette, Mark Letestu, Matt Stajan, Nick Shore, Daniel Winnik, Shawn Matthias, Dominic Moore, Logan Shaw

Levá křídla: Rick Nash, Mike Cammalleri, Scott Hartnell, Jason Chimera, Scottie Upshall, Jussi Jokinen, Benoit Pouliot, Shane Prince, Tanner Glass

Pravá křídla: Kris Versteeg, Joel Ward, Drew Stafford, Lee Stempniak, Jannik Hansen, Tommy Wingels, Chris Stewart, Alex Chiasson, Tomáš Jurčo, Matt Read

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.