bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Námluvy jsou u konce. Enroth se upsal Maple Leafs

23. srpna 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Dlouho se o spojení Jhonase Enrotha s Torontem spekulovalo, již nějaký ten týden se o přestupu švédského brankáře mluvilo jako o hotové věci, nyní je vše konečně oficiálně stvrzeno – v kleci Javorových listů se pro sezónu 2016-17 budou točit dva seveřané, Dána Frederika Andersena doplní osmadvacetiletý rodák ze Stockholmu, jehož jsme mohli vídat v dresu Buffala Sabres, Dallasu Stars a nejčerstvěji Los Angeles Kings.

Enroth kývl na vskutku skromnou smlouvu, za rok si u Maple Leafs vydělá 750 tisíc dolarů, přičemž navíc o velkou porci peněz přijde kvůli vysokým torontským daním. Ty ostatně měly nedávno sehrát jistou roli při rozhodování Stevena Stamkose, zda náhodou neopustí kabinu Tampy Bay Lightning a nevydá se domů, do rodného Ontaria. Jde o drb, navrch mimo téma, vraťme se zpět ke zkušenému brankáři, jehož čeká post dvojky.

Jedničkou totiž bude, či alespoň má být, Andersen. Štědře placený čahoun se pokusí zaujmout místo uvolněné Jamesem Reimerem i Jonathanem Bernierem a bude se snažit nabídnout Javorovým listům tolik hledanou jistotu mezi třemi tyčemi. Když se znaví, případně zabředne do série slabších výkonů, šanci dostane právě Enroth, který letos obstál coby spolehlivý záskok Jonathana Quicka.

Enroth ovšem není na post Andersenova náhradníka sám, stojí o něj i Garret Sparks. Usměvavý Američan, který oživil masku Rona Hextalla a výstroj Trevora Kidda, se ocitl v nevýhodné situaci, může se pochlubit pouze dvoucestným kontraktem, a tak se předpokládá že spíše než v NHL bude nastupovat na farmě - za Toronto Marlies. Tam bude trpělivě čekat na svou příležitost. Třeba, stejně jako v minulém ročníku, pár mačů nakonec odchytá. 

Na takový scénář Enroth nemyslí, nepřichází, aby nehrál. Naopak, do Toronta míří s elánem, nadchlo jej, že o jeho služby projevila zájem tak slavná organizace, člen Původní šestky. "Jsem velmi hrdý, že jsem se mohl připojit k jednomu z největších hokejových klubů na světě," patrně chtěl napsat na svůj twitter. Jen u výrazu"world" mu vypadlo "l", a tak ze světa vzniklo slovo. Inu, občas se překlepnou i jiní než my na NHL.cz.

Enroth, jehož zdobí i zkušenosti z mezinárodní scény, kde s repre Tre Kronor dosáhl na olympijské stříbro i titul mistra světa, v minulém ročníku odchytal 16 zápasů, kryl v nich 92,2% střel a průměrně inkasoval 2,17 gólu. Nyní jej nejspíše čeká o kousek větší porce, v zámoří odhadují, že Andersen zvládne nastoupit k necelé šedesátce duelů. Pro Enrotha jde o dobrou zprávu, zase bude válčit o angažmá a čím více bude vidět, tím lépe.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.