bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Náhrada za Panarina? Nyquist na čtyři roky putuje do Columbusu

2. července 2019, 19:50

Jan Vojkůvka

Columbus získal na trhu volných hráčů velmi zajímavé jméno. Blue Jackets se na čtyři roky upsal švédský útočník Gustav Nyquist, která tak podruhé během pár měsíců mění své působiště.

Vzhledem k tomu, že se Columbusu trochu rozpadá po uplynulé sezoně tým (odchod Panarina, Bobrovského, Duchena), dá se očekávat horečná aktivita na trhu s volnými hráči, kde bude chtít organizace z Ohia získat zajímavé posily a setrvat mezi adepty na play-off.

První takovou vlaštovkou je smlouva pro Gustava Nyquista, který uzavřel s Columbusem čtyřletou dohodu, během níž si vydělá celkem 22 milionů dolarů.

„Je to tým, co měl vydařenou sezonu a má mix mladých i zkušených hráčů. Celkově se ubírá správným směrem, což bylo vidět v play-off,“ prohlásil Nyquist.

Svým způsobem to má být náhrada za Artěmije Panarina, který odešel do Rangers na sedm let za 81,5 milionů dolarů. „Získáním Gustava Nyquista jsme ucpali díru na levé straně,“ podotkl Jarmo Kekalainen, generální manažer Blue Jackets. 

Devětadvacetiletý Nyquist hraje v NHL od sezony 2011/12. Až do února tohoto roku nastupoval pouze za Detroit, z něhož však před uzávěrkou přestupů putoval do San Jose. Se Sharks prožil úspěšné play-off a postup až do finále Západní konference, na čemž se podílel jednou brankou a 10 asistencemi.

Celkově v NHL naskočil k 500 zápasům s bilancí 131 gólů a 175 přihrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.