bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nadšený a poctěný brankář Škarek! Podepsal tříletý kontrakt s Islanders

3. července 2018, 23:02

Adam Bagar

Brankář Jakub Škarek, který byl letos draftován Islanders ve třetím kole, podepsal s newyorským klubem tříletý nováčkovský kontrakt! Odchovanec jihlavského hokeje o tom informoval na svém Instagramu.

"Jsem nesmírně pyšný, nadšený a poctěný tím, že jsem podepsal svou první smlouvu v NHL s Islanders. Chtěl bych poděkovat své rodině, která se o mě vždy starala a pomáhala mi. Taky mým přátelům, spoluhráčům a agentům Michalu Leimbergerovi, Darrenu Ferrisovi a Ryanu Barnesovi, kteří jsou nejlepšími kluky v tomto oboru," září Jakub Škarek.

Talentovaný brankář zaujal skauty New York Islanders, v letošním draftu NHL se k Ostrovanům stěhoval jako 72. hráč v pořadí. Škarek patřil k favoritům mezi evropskými gólmany. V odhadu Úřadu centrálního skautingu figuroval dokonce na druhé příčce za Lukášem Dostálem, účastník dvou posledních šampionátů hráčů do dvaceti let nakonec skončil třetí.

Odchovanec jihlavského hokeje loni odchytal za Duklu 23 extraligových utkání. Mezi elitu nakoukl už o rok dřív, kdy ve čtyřech zápasech vypomohl Spartě při průměru 1,47 inkasované branky na zápas a úspěšnosti zákroků 94,64 procenta. V uplynulé sezoně chytal i v první lize za Litoměřice, celkem ve druhé nejvyšší soutěži zapsal 67 startů a pět nul.

Mnoho práce za mnou, ale hodně mám před sebou!

"Mnoho práce za mnou, ale hodně mám před sebou!" hlásí osmnáctiletý brankář, který měl v následujícím ročníku působit ve finské Liize. Na spolupráci se dohodl s Lahti. Ovšem nyní po podpisu tříleté nováčkovské smlouvy s newyorským klubem se možná Škarkovy plány změní. Bude v sezoně 2018-19 chytat na severu Evropy, nebo odejde do zámoří?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.