bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nadále Ostrovanem. Boychuk podepsal s Islanders sedmiletý kontrakt

13. března 2015, 9:00

Michal Sobotka

Sám byl prvním člověkem, který oznámil podpis nové smlouvy s Islanders. Obránce Johnny Boychuk se zmínil na Twitteru o novém sedmiletém kontraktu s Ostrovany dříve, než zprávu zjistili novináři. Roční příjem 31letého obránce bude 6 miliónů dolarů.

Johnny Boychuk zažívá na Long Islandu výtečnou sezonu. Jedenatřicetiletý obránce posbíral během 59 odehraných zápasů 32 bodů (7+25), což je jeho novým osobním maximem. Spekulovalo se o tom, že bude chtít zjistit svou cenu na trhu volných hráčů. Dnes ovšem podepsal novou smlouvu s Ostrovany a jako první s novinkou sám vyrukoval na Twitteru.

Svoje spojení s organizací diskutoval také pro oficiální web New Yorku Islanders. „Cítím se výborně. Je tu tým, který může být velmi úspěšný, a já jsem rád, že toho budu součástí,“ uvedl vítěz Stanley Cupu z roku 2011 s Bostonem Bruins. Ostrované se teď připravují na play-off, což byl pochopitelně jeden z faktorů, který přiměl Boychuka podepsat. „Jsme rychlí, tvrdě makáme. Máme výborný tým a dobrou příležitost získat Stanley Cup,“ řekl rodák z kanadského Edmontonu.

Rozhodnutí usnadnil Leddy

Kromě Boychuka podepsal v průběhu ročníku novou smlouvu s Ostrovany také Nick Leddy, kterého generální manažer Garth Snow vyměnil z Chicaga ve stejný den jako Boychuka z Bostonu. Oba beci spolu na ledě tráví hodně času a Boychuk nezakrývá, že mu Leddyho prodloužení smlouvy ulehčilo rozhodování. „Je mnohem snazší podepsat smlouvu, když je v týmu hráč, se kterým si náramně rozumíte.“

Snow získal další ovace od fanoušků, protože oba zadáky dokázal zajistit na delší dobu. „Johnnyho přínos v kabině, na ledě a mimo něj je obrovský,“ uvedl bývalý brankář. Boychuk zprvu litoval, že musel opustit Boston, ale na prostředí v New Yorku si rychle zvykl. „Jsem hrdý na to, že jsem Ostrovan. Těším se, až zase budu moci nastoupit před bouřlivými fanoušky v Coliseu,“ dodal hokejista, který v zápasech play-off patří k nejzkušenějším hráčům týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.