bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nad Hurikánem Staalem visí otazník, v případě výměny ale zdrcený nebude

21. února 2016, 15:05

Martin Schwarz

Jen si to zkuste představit. Celou kariéru trávíte v jediné oblasti, zvyknete si na všechno kolem a najednou má váš příští osud v rukou i někdo jiný, než jste vy sami. Velmi podobné pocity zažívá elitní a hlavně dlouholetý forvard Caroliny Hurricanes Eric Staal, jemuž letos v létě vyprší sedmiroční kontrakt. Nedávno Staal avizoval, že by rád v Raleighu setrval, jenže s blížícím se 29. únorem jsou fanoušci Hurricanes jako na trní. Klidně svého oblíbence mohu spatřit na listině vytrejdovaných.

„Realita je taková, že hokej spočívá i v byznysu,“ utrousil novinářům Eric Staal v jednom z rozhovorů, který se týkal jeho blízké budoucnosti. Carolinský kapitán má jistý pouze fakt, že jistého není vůbec nic.

Už v listopadu (ale dost možná i mnohem dříve) vedla veřejnost debaty o Ericově případném nesetrvání v červenobílých barvách. Na podzim jeden z bratrů Staalů neváhal se svou odpovědí, zda u Hurricanes pokračovat, teď se s blížícím koncem přestupového období začíná malinko přiostřovat. Muž s dvanáctkou na zádech připouští, že přestupová uzávěrka může výrazně ovlivnit jeho kariérní život.

Není se čemu podivovat, Staal odehrál v trikotu Caroliny přes 900 utkání a v roce 2006 dovedl mužstvo k senzačnímu úspěchu v podobě zisku Stanley Cupu. Smlouva jedenatřicetiletého útočníka trvala celkem sedm let, Kanaďan si během nich přišel skoro na osmapadesát milionů dolarů. Slušná částka, více než měšce peněz si však považuje času stráveného v organizaci. „Neznám nic jiného než svůj jediný tým, a to mnoho hráčů v mém věku říci nemůže,“ pravil v interview pro server yahoo.com.

„Carolina mě draftovala a já zde vyhrál Stanley Cup jako mladík. To vše mě s klubem spojuje,“ uvědomuje si. „Na druhou stranu nebudu zdrcen, pokud dojde k mému přesunu a dostanu příležitost jinde. Ale zároveň se chci zaměřit na pomoc týmu, abychom vyhrávali zápasy. Učíme se vyhrávat, lepšíme se každým dnem,“ pokračoval.

Hokejoví odborníci nepochybují, že sestavu z Raleighu přes léto čekají nějaké změny, mladá soupiska potřebuje někoho, kdo by jí dodal jistotu na hole. Staal má zkušeností dostatek, ovšem představenstvu klubu se nabízí možnost vyzkoušet i jiného ostříleného mazáka (pakliže se zavčas nějaký přihlásí, v opačné situaci by po Staalově zmizení zůstala nezaplněná mezera). Bratr Jordan Staal vede týmové bodování, zatímco Eric (9 + 22) by si klidně dokázal představit i lepší průběžné hodnocení.

Navíc neopomeňme zmínit skutečnost, že hrdina těchto řádků nemá ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti do některých celků. Nemluvě už o bratrském souznění v jedné kabině, jež by zároveň s kapitánovým odsunem zmizelo. „Je mnoho věcí, o kterých člověk v takových momentech přemýšlí a tohle je jedna z nich, s Jordanem v kádru hraji rád. Ale je zbytečné se tím trápit. Uvidíme, co bude,“ pronesl pro nhl.com.

Dle zámořských expertů si jen těžko představit, že se Eric Staal a Carolina Hurricanes dohodnou na podmínkách, které by vyhovovaly oběma stranám barikády. V obdobných starostech se ocitá i brankář Canes Cam Ward. Generální manažer Ron Francis samozřejmě dobře ví, že „pustit k vodě“ kteréhokoli z hráčů v létě bez náhrady by jej mohlo pořádně mrzet.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.