bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na tomhle můžeme stavět! Max Domi by si rád protáhl s Canadiens sezónu

6. září 2019, 6:00

Jiří Lacina

Loni hrál jen za 3,150 miliónů dolarů, za stejné peníze bude nastupovat ještě v příští sezóně. Na společný týmový účet za ně odevzdal 72 bodů (28+44), se čtrnáctibodovým náskokem nejlepší zápis v týmu Canadiens. Max Domi po přestupu z Arizony fantasticky nastartoval kariéru, kterou by konečně rád vylepšil o pořádný pohárový pochod.

Vlastně nikdy nebyl v lepší pozici. Během těch tří let v poušti, ani loni v Kanadě, to nevypadalo před sezónou tak nadějně. Letos poprvé v kariéře vstupuje do tréninkového kempu jako hráč mužstva s legitimní šancí na play off. Celý Montreal by si ho moc užil.

Jako jeden z tahounů zdůraznil, že mladý celek Habs hrál dostatečně dobře na to, aby se o vstupenku do vyřazovacích bojů reálně ucházel. Loni naháněl Montreal Carolinu s Columbusem v boji o poslední divokou kartu, jenom těsně to nevyšlo. Scházely dva body. Domi se během aktuální přípravy na nový ročník v Torontu nechal slyšet, že „na tomhle už se dá stavět“.

„Ukázalo nám to, že se počítá každý bod. Každý zápas od října do listopadu, všechno se počítá!“ zdůrazňuje čtyřiadvacetiletý syn bývalého bitkaře. „Měli bychom se z toho poučit. Musíme vyhrávat ještě o trochu víc. Nejlepší je, že máme na čem stavět.“

Montreal hrál slušně doma, kde měl bilanci: 25 výher, 12 proher a 4 nezdary v prodloužení. Venku byl slabší: 19-18-4. Každý postupující na východě dokázal na hřištích soupeřů urvat aspoň 20 výher. Právě venku tedy musí Canadiens nejvíc zabrat.

„Máme to dobře rozjeté. Každý o kousíček postoupil. Víc si nelze přát. Bohužel jsme na konci zůstali trochu pozadu, ale nyní jsme zpět a tu energii si musíme udržet,“ burcuje Domi.

Hodně bude záležet na divizních soubojích s Buffalem a Floridou, týmy, jež loni play off nehrály a přes léto dost posílily. Především zkušený Joel Quenneville bude po odchodu rozpačitého Boba Boughnera na střídačce Panthers velkou zbraní.

Montreal má mladý tým. Domi je nadšený zejména z Fina Jesperiho Kotkaniemiho, který byl loni v osmnácti letech nejmladším hráčem NHL, a přesto dokázal nasbírat 34 bodů (11+23). Odešli Andrew Shaw a Nicolas Deslauriers, Jordie Benn podepsal Vancouveru. Na druhé straně stojí fronta dalších mladých čekatelů na šanci, v čele s dvacetiletou „senzací“ juniorské OHL Nickem Suzukim, jenž loni nasbíral v 59 duelech 94 bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.