bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na sledování hráčů už dneska stačí iPad, vysvětlil svou neochotu cestovat Robinson

2. září 2015, 12:00

Jiří Lacina

V profesionálním hokeji působí skoro půl století. Vyjádřeno přesně - 46 let. Po takové době zažije Larry Robinson poprvé podzim, zimu a jaro bez toho, aby musel pravidelně usedat do letadla a přenášet se dlouhé vzdálenosti k zápasům. Člen Hokejové síně slávy si hodlá udělat čas na docela jiné věci.

„Samozřejmě to bude jiné,“ řekl čtyřiašedesátiletý matador před několika dny listu Montreal Gazette. „Chci strávit víc času doma se svou rodinou a mít příležitost dělat věci, které jsem nemohl dělat dřív.“

Bývalý vynikající hokejista a později uznávaný kouč chystá pozvolný odchod do důchodu. Od roku 2012 pracoval pro San Jose Sharks, kde plnil roli trenérského asistenta. Loni se jeho úloha změnila. Byl jmenován ředitelem hráčského vývoje. „Nikdy jsem vlastně nezjistil, co to znamená,“ žertoval pro noviny.

Ve skutečnosti byl pověřený prací s klubovými hokejovými talenty. Jejich dozorováním, reportováním klubovému vedení, jak si kdo vede. Nyní zůstává u Sharks už jen v roli konzultanta. Chce hlavně méně cestovat. Když už to bude nutné, poletí běžnými komerčními spoji na místa, kde bude chtít někoho ze žraločích talentů vidět osobně.

„Všechno je dneska online na internetu,“ oceňuje informační pokrok. „Když chcete sledovat hráče a týmy, stačí mít po ruce svůj iPad. Taky jsem jen čtyřicet minut od Tampy, kde mohu sledovat některé zápasy naživo.“

Larry Robinson patřil k nejtvrdším obráncům své doby. Jako jeden z mála budil v divokých sedmdesátých letech respekt i u obávaných philadelphských raubířů z Broad Street. Své jméno má na Stanley Cupu vyryto hned devětkrát. Šestkrát jako hráč Montrealu Canadiens, třikrát coby funkcionář s New Jersey – jednou jako hlavní kouč, podruhé jako trenérský asistent, potřetí jako konzultant.

Jeho +120 bodů v tabulce pravdy ze sezóny 1976-77 je druhým nejlepším výkonem všech dob, lepší byl na přelomu let pouze 1970-71 Bobby Orr (+124). Historicky třetí Wayne Gretzky (1984-85) se v této statistické disciplíně nedostal ani přes stovku (+98).

K organizaci San Jose Sharks se Robinson připojil před třemi lety na žádost generálního manažera Douga Wilsona, životního kamaráda a spoluhráče z Kanadského poháru 1984. Na lavičce spolupracoval s Toddem McLellanem, jenž se letos pokusí sehrát talentovanou partu Edmontonu Oilers, přičemž jeho Sharks převezme Pete DeBoer.

„Hovořil jsem s Petem a vím jistě, že by mě po svém boku chtěl co nejvíc,“ řekl Robinson ke změnám v San Jose. „Dougu Wilsonovi jsem dal ale jasně najevo, že moje cestování je u konce. Cokoli jiného budu moci nabídnout nebo nějak pomoct, to rád udělám, ale cestovat už raději ne,“ popsal stárnoucí muž svou limitovanou roli u Sharks.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.