bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na prahu podpisu. Trh by měl brzy přijít o dvě největší ryby

1. srpna 2015, 16:00

Tomáš Zatloukal

Ptáte se na nejzvučnější jména ze seznamu volných agentů? Inu, patrně se jedná o dva ofenzivně laděné zadáky. A nemáme na mysli Marka Židlického, jehož údajně lákají do svých služeb bostonští Medvědi i washingtonští Capitals, nýbrž Christiana Ehrhoffa s Codym Fransonem. Oba špičkoví obránci by měli již brzy sehnat nové angažmá, alespoň podle spekulací zámořských sportovních webů se blíží okamžik, kdy z hráčského trhu zmizí a vyztuží defenzívu některého z klubů NHL.

Začněme u Ehrhoffa. Třiatřicetiletý Němec má za sebou náročnou sezónu, kvůli opakovaným zdravotním trablům odehrál pouze 49 utkání, a nestihl si tak vybudovat silnou vyjednávací pozici. V oné necelé padesátce zápasů sice odvedl kus poctivé práce a připomněl se 14 kanadskými body, nicméně těžko může za své služby žádat stejné peníze, jaké rodáka z Moersu před rokem zavedly k pittsburghským Tučňákům, tedy čtyři miliony dolarů.

Známý bek, jehož loni vykoupily ze smlouvy buffalské Šavle, prý shání roční smlouvu, během jejíž platnosti by si kvalitními výkony řekl o dlouhodobější kontrakt. Asi nejvážnějším zájemcem o bývalou oporu Vancouveru Canucks či San Jose Sharks jsou Modrokabátníci z Columbusu, zákulisní drby ovšem tvrdí, že nabídka Blue Jackets je na Ehrhoffovy poměry příliš skromná. Přesto na ni dost možná nakonec kývne.

A to za podmínky, že mu GM Jarmo Kekäläinen slíbí, že mu ústupek v podobě nižší gáže vrátí při vyjednávání o další smlouvě (podobnou dohodu kdysi měli ottawští Senátoři s legendárním Švédem Danielem Alfredssonem). Kekäläinen by rád splnil Ehrhoffovy nároky, nicméně pod platovým stropem má příliš málo prostoru na to, aby si mohl dovolit rozhazovat. Podle General Fanageru disponuje částkou kolem 3,7 milionu dolarů.

Situaci ohledně Fransona jsme mapovali relativně nedávno, sedmadvacetiletému Kanaďanovi vůbec nevyšel návrat do Nashvillu, Predátoři jej málo vytěžovali kvůli přebytku obránců s pravým držením hole (hlavní trenér Peter Laviolette raději sázel na Setha Jonese se Shea Weberem). První polovina sezóny, jež strávil u torontských Maple Leafs, mu ovšem vyšla. Uhrál 32 bodů a navzdory bídě celého týmu klesl jen na -7 v tabulce pravdy.

Fransona na hráčském trhu drží i jeho vlastní rozhodnutí. Na rozdíl od Ehrhoffa hledá víceleté angažmá a takovou smlouvu mu chce nabídnout jen málokdo. Přesto se o jednom "kupci" mluví, urostlý obránce by mohl zamířit do Bostonu, Medvědi jednají s ním i s Židlickým, mezi oběma pány si nejspíše hodí korunou. Ani jeden nepředstavuje špatnou volbu, byť Franson je mladší, perspektivnější a hlavně komplexnější hráč. 

Příští dny ukáží, zda Ehrhoffova i Fransonova rokování dopadnou podpisem, či nikoliv. V tuto chvíli jsou oba na jeho prahu. Překročí jej?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.