bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na odchodu? Višňovský nejedná s Isles, navíc vysedává na tribuně

20. února 2015, 11:50

Tomáš Zatloukal

Ano, dnes Ľubomír Višňovský s Ostrovany slavil, New York zvládl důležitou bitvu s Nashvillem Predators a hrdě se přihlásil do přetahované o Presidents' Trophy. Slovenský veterán u toho nechyběl, od hlavního kouče Jacka Capuana dostal důvěru. Jenže takový scénář neplatí vždy, Višňovský v aktuální sezóně již třikrát skončil na tribuně, jeho ice-time výrazně klesl a navíc nejedná s GM Garthem Snowem o nové smlouvě.

Osmatřicetiletý "Višňa", ještě před pár lety jeden z nejlepších ofenzivních beků v NHL, na Long Islandu ztrácí pevnou půdu pod nohama. Z "pana Nepostradatelného" se stal pouze jednou z možností jak vylepšit obranný val. Roli lídra defenzívy hrdě přebrala dvojice posil Johnny Boychuk a Nick Leddy, v růstu v ligovou hvězdu pokračuje Travis Hamonic. Dále má Capuano k dispozici Thomase Hickeyho s Brianem Streitem, rád nasazuje také Calvina de Haana.

A v závětří čekají na příležitost Griffin Reinhart, Ryan Pulock nebo Scott Mayfield. Ano, obrana si bez Višňovského drží vysokou kvalitu a patří k těm lepším v NHL. Islanders se tak dostávají do nečekaně luxusní pozice, mohou řešit, zda vůbec chtějí drahého rodáka z Topolčan ve svém kádru. Zatím se zdá, že ne. Snow s ním nevede žádná jednání, nový kontrakt zůstává v nedohlednu. Ten současný končí v červnu, poté může Višňa na hráčský trh.

Dobré vědět: Višňovský v prvním roce na Long Islandu hrával přes 22 minut za večer, loni jeho ice-itme klesl na 20:31, letos hrává ještě o minutu méně, přičemž dnes proti Nashvillu Predators odbruslil jen necelých 17 minut.

Snow raději podepíše Boychuka, Leddyho a Hickeyho, do jednoho budou požadovat zvýšení gáže. A ušetřené peníze za Višňovského (nyní bere 4,75 milionu dolarů) by se hodily. Mistr světa z roku 2002 sice stále umí být přínosným hráčem, ale problémy ze zády a další zdravotní potíže začínají brzdit jeho kariéru. Sám Višňovský o své budoucnosti nemá jasno, ale jedno ví jistě, chce, podobně jako o pět let starší Jaromír Jágr zůstat v NHL.

 "Ano, chce příští rok pokračovat v NHL," potvrdil "Višňův" agent Neil Sheehy. "V New Yorku se mu líbí, ale čeká na to, jaké vytížení se mu dostane ve zbytku sezóny a zda o něj budou mít Ostrované zájem," vysvětlil aktuální situaci známého zadáka s 11 na zádech. Pokud by z Long Islandu nakonec odešel, byla by to zajímavá dohra celé "love story". Višňovský kdysi nechtěl za Snowův klub vůbec hrát, opakovaně napadal platnost výměny z Anaheimu Ducks.

Při posledním lockoutu zase toužil po setrvání na Slovensku, prý u bratislavských Belasích našel pravý hokejový domov. Časem se ovšem umoudřil a platil za důležitého muže Capuanova výběru, někdejší kandidát na Norrisovu trofej podržel Isles v těžkých časech, kdy z New Yorku odešel Mark Streit a následně také Andrew MacDonald. V původně nechtěném angažmá se postupně našel. Jenže vše se otočilo, nyní je nechtěný právě on.

Věříte, že zůstane Ostrovanem?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.