bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na jeden den McDavidem? Hráči NHL hlasovali, čí roli by si chtěli vyzkoušet

9. listopadu 2019, 11:00

Martin Schwarz

Novináři ze serveru nhl.com položili jednačtyřiceti hráčům NHL jednoduchou otázku: kdybyste mohli na jeden den být v kůži kteréhokoli jiného hokejisty soutěže, koho byste si vybrali? Jména vítězů ankety nikterak nepřekvapila, na druhou stranu zaznělo i pár neotřelých názorů a pohledů.

Nejvíce hlasů (11) dostal podle očekávání rychlík a generační talent Connor McDavid z Edmontonu, jehož roli by rádo okusilo jedenáct borců.

„Samozřejmě McDavid, chtěl bych si zkusit být tak rychlý jako on,“ odpověděl bez váhání útočník Floridy Panthers Jonathan Huberdeau.

„Jednoznačně Connor McDavid. Zajímalo by mě, jaké to je, když létáte po ledě neuvěřitelnou rychlostí a nikdo vás nemůže zastavit,“ přidal se český útočník Tomáš Hertl.

Na kapitána Oilers ukázal také Teuvo Teräväinen z Caroliny, avšak ze zcela jiného důvodu. Podle něj by stálo za zkoušku vyjít v kůži McDavida mezi lidi do města, kde vás všichni poznávají a věnuji vám jako jedné z největších hvězd NHL nemalou pozornost.

O jediný hlas zpátky za McDavidem zůstala ikona Pittsburghu Sidney Crosby, jehož si hlasující pochvalují především pro neuvěřitelný přehled o hře mezi mantinely a také pro řadu zkušeností a úspěchů, jež za svou kariéru stačil posbírat.

„Nejspíš bych vybral Sida,“ zamýšlel se edmontonský forvard Ryan Nugent-Hopkins. „Věci, které dokázal, jsou neuvěřitelné. Pocit dosažených úspěchů pro něj musí být parádní, takže bych si chtěl na chvíli vyzkoušet jeho pozici,“ dodal uznale.

Crosbyho mimochodem vybrali i zástupci z řad největších rivalů Penguins – hokejisté Philadelphie Kevin Hayes a Sean Couturier. První jmenovaný utrousil, že Crosby hraje navzdory svému pokročilejšímu věku stále jako mladík. Couturiera by zase zajímalo, jaký má kapitán Tučňáků recept na úspěch. „Chci vidět, jak každý den žije a co dělá pro to, že je tak dlouho výjimečným hráčem. Musí dělat něco navíc, o čem ostatní nevědí. A já bych to rád zjistil,“ sdělil.

Kane by vybral Barzala

Kromě McDavida a Crosbyho dostalo hlas ještě třináct dalších bojovníků National Hockey League. Tře hráče napříč ligou by zajímalo, jaký asi je hokejový i soukromý život obránce San Jose Sharks Brenta Burnse.

„Bylo by zajímavé vidět, jak Brent Burns žije a jak tráví své letní dny, stačí se mrknout na sociální sítě, co všechno dělá,“ přidal slovo do debaty bek Dallasu John Klingberg. „Od hráčů, kteří jej dobře znají, často slýchám, že s ním je spousta zábavy. Takže to z jeho pohledu může být super,“ měl jasno Švéd. Dva hlasy mimochodem obdržel Burnsův spoluhráč Erik Karlsson.

Po dvou hlasech dostal i útočník Chicaga Patrick Kane, což není zarážející, i on se řadí k nejlepším hokejistům současnosti. Co ale překvapilo, byl Kaneův výběr: ukázal na Matthew Barzala z New York Islanders.

„Samozřejmě by bylo hodně zábavné bruslit jako Connor McDavid. Ale společně s Matem Barzalem jsme bruslili na Floridě a také on má neskutečné bruslařské dovednosti, dokáže obráncům nadělat pořádné starosti,“ chválil mladíka.

Kapitán Chicaga Jonathan Toews si jako jeden ze tří vybral Alexe Ovečkina, Auston Matthews z Toronta by se na chvíli rád stal Patrickem Kanem a Cam Atkinson z Columbus naopak vybral právě Matthewse.

A do kterého snaživce z NHL byste se na jeden den nejraději převtělili vy?

Celkové hlasování (44 hráčů dostalo otázku, 41 odpovědělo)

Connor McDavid (11 hlasů), Sidney Crosby (10 hlasů), Brent Burns (3 hlasy), Alex Ovečkin (3 hlasy), Dustin Byfuglien (2 hlasy), Patrick Kane (2 hlasy), Erik Karlsson (2 hlasy), Carey Price, Matthew Barzal, Patrice Bergeron, Brad Marchand, David Pastrňák, Tuukka Rask, Nikita Kučerov, Auston Matthews (všichni po jednom hlase)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.