bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na Floridě se chystají změny. Odejít má dlouholetý generální manažer

8. srpna 2020, 8:30

Šimon Rogner

Pokud se o hokeji říká, že v něm jde vždycky nakonec o byznys, v NHL to platí dvojnásob. Jinými slovy – pokud nemáte s týmem uspokojivé výsledky, můžete velmi rychle přijít o práci. Brzy se o tom může přesvědčit generální manažer Floridy Dale Tallon, jehož tým v pátek večer vypadl s New York Islanders.

Nejde o z prstu vycucanou spekulaci s poutavým titulkem. Panthers by se v nejbližší době opravdu měli rozloučit se svým dlouholetým funkcionářem, jenž posledních deset let zastává funkci generálního manažera.

S informací přišel novinář televize Fox Sports Andy Strickland, později ji na svém webu potvrdila i kanadská stanice Sportsnet.

Nad důvody takového kroku netřeba dlouho spekulovat. Už v základní části se Panthers nedařilo tak, jak by si fanoušci i management přáli, a kvalifikační kolo před play-off na tom nic nezměnilo. Svěřenci Joela Quennevilla uhráli jediný zápas – Islanders jim dvakrát vstřelili minimálně čtyři branky a nakonec vyhráli sérii poměrem 3:1.

A i když si bude klub důvody porážky ještě vyhodnocovat, již nyní má jasno, alespoň podle zmiňovaných informací, že podíl na rychlém vyřazení má rovněž Tallon. A to tak významný, že by neměl dál působit na pozici generálního manažera.

Podobné názory kolují i u řady fanoušků, kteří v souvislosti s manažerem, který v roce 2010 vyhrál Stanley Cup se Chicagem, kritizují zejména akvizici Sergeje Bobrovského. Ruský brankář před rokem podepsal na Floridě sedmiletou smlouvu na 70 miliónů dolarů, na kterou by teď v Miami nejradši zapomněli. Po jediné sezoně.

Jednatřicetiletému gólmanovi se totiž v novém klubu vůbec nevyvedla. V 50 utkáních základní části zapsal pouhou 90% úspěšnost zákroků, průměrně pak pustil 3,23 branek na zápas. Ve vyřazovacích bojích si mírně „polepšil“ na 90,1 % a 3,08, pořád to jsou ale čísla, která v žádném případě nestačí na postup v bojích o Stanley Cup.

K tomu připočtěme další posily, které Panthers v létě přivedli – Anton Strålman, Brett Connolly, Noel Acciari i již zmiňovaný trenér Quenneville –, a vidíme, proč začínají na Floridě (nejspíše) padat hlavy. Majiteli Vincentu Violovi už zkrátka dochází trpělivost. Otázkou je, zda případná změna na pozici generálního manažera týmu opravdu pomůže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.