bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Může z něj být opravdu dobrý hráč, tvrdí o Šulákovi trenér Detroitu

5. října 2018, 14:30

Jiří Lacina

Přípravné kempy nepřinesly českým fanouškům příliš dobrých zpráv. Řada našich hokejistů svůj souboj o NHL na úvod sezóny prohrála. Jedním z těch šťastných je detroitský Libor Šulák. Čtyřiadvacetiletý rodák z Pelhřimova, který ještě předloni válel ve Znojmě, se u Red Wings chytil. Ve středu absolvoval premiéru proti Columbusu.

Strávil při ní na ledě slušných 18 minut a 26 sekund. Rudá křídla si z utkání odnesla bod za remízu po základní hrací době, ten druhý pro sebe urval po Panarinově trefě z 63. minuty soupeř. Šulák byl jedním z pěti debutantů na straně domácích, v přípravě oslnil především vynikajícím bruslením.

„Libor mě zaujal špičkovým bruslením,“ chválil českého vyslance po ranním tréninku novinářům trenér Jeff Blashill. „Jeho tělo, síla i dosah jsou elitní. Myslím, že se naučil hodně věcí ohledně poziční hry, aby byl pořád na správné straně puku a nepouštěl soupeře do šancí. Bavili jsme se o tom tento týden. Dobrá věc je, že se učit chce a má na to kapacitu.“

„Nejdůležitější je právě tohle. Když bude vždycky na správné straně puku, pánové, bude z něj v téhle lize skutečně dobrý hráč! Doufejme, že se všechno naučí rychle,“ přeje si kouč.

Všechno nejlepší k narozeninám, tati

Detroitské obranné řady pročistila série zranění, Šulák by si ale zřejmě místo udržel, i kdyby byl tým v plné síle. Zraněného Mikea Greena, Niklase Kronwalla a Jonathana Ericssona nahradili Dennis Cholowski, Joe Hicketts a Filip Hronek.

Šulák nebyl nikdy draftovaný, loni podepsal coby volný hráč. Po dohodě s klubem odehrál sezónu 2017-18 ve Finsku, kde se mu vedlo skvěle. Ve 42 zápasech nasbíral 32 bodů (9+23). Další sezónu už měl strávit za mořem, nikdo mu ovšem negarantoval, že to nebude na farmě v AHL.

„Jsem šťastný,“ řekl český bek, když po skončení kempu věděl, že se z Detroitu stěhovat nebude. „Je to pro mě velký den. Táta má zrovna narozeniny, takže je šťastný i za mě. Mám úžasnou rodinu, která mi hodně pomohla.“

Otec si samozřejmě nemohl nechat ujít synovu premiéru, kterou sledoval v noci ze středy na čtvrtek doma v Pelhřimově. „Nemyslím, že vůbec usnul, určitě je nervózní jako já,“ smál se Šulák junior.

Aby se táta mohl dívat pravidelně a jednou snad i do Ameriky přiletět, musí syn zlepšit hru v obranném pásmu. Pak už by mu farma hrozit neměla. „Musím se zlepši v obraně a co nejvíc bruslit. Ukázat dobrou první přihrávku. Hrát dobře v oslabení a dodržovat správné odstupy,“ jmenuje čtyřiadvacetiletý zadák.

Že má čím přispět už teď, je ale zjevné. „Je to zvíře,“ chválil mladého Čecha Frans Nielsen. „Díky výbornému bruslení nám už teď může pomoct.“

„Má ofenzivní schopnosti,“ přidává se trenér Blashill. „Za reprezentaci České republiky hrál na mistrovství světa druhou přesilovku. Ve Finsku hodně bodoval. Zatím nevím, jestli ho budu posílat na přesilovku, ale jednou by se tam mohl dostat. Má dobré ruce, umí vystřelit.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.