bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musím dát mužstvu více, hlásí před novou sezonou Jonathan Drouin

1. září 2019, 16:00

Matěj Hodoval

Nemá za sebou vyloženě nepovedený ročník, nicméně v nejdůležitější moment, kdy ho Montreal potřeboval, byl téměř neviditelný. Jonathan Drouin nyní vyhlíží nový rok, v němž je připraven udělat další krok.

Drouin přišel do Montrealu v červnu roku 2017 z Tampy Bay výměnou za ruského zadáka Michaila Sergačjova, načež takřka okamžitě podepsal se slavným klubem šestiletý kontrakt.

Na podzim čeká rodáka z Québecu třetí sezona v dresu Canadiens a ačkoliv si z pohledu produktivity nevedl v těch předchozích nejhůře (77 zápasů a 46 bodů v první sezoně, 81 zápasů a 53 bodů ve druhé), čekají od něj ostatní i on sám více.

Musím dát týmu trochu více,“ nechal se slyšet útočník Habs.

Přitom vše ze začátku vypadalo z jeho pohledu fantasticky. Drouin v úvodních pětapadesáti duelech základní části posbíral sedmačtyřicet kanadských bodů. Jenže pak, v té nejdůležitější chvíli se Canadiens, kteří do poslední chvíle usilovali o účast v play-off, nemohli o Kanaďana opřít.

V jeho posledních šestadvaceti startech se Drouin zmohl na pouhých šest bodů a jen tři v posledních osmnácti zápasech.

Kdo ví, kdyby nebylo těch třicet zápasů, které jsem na konci roku odehrál, třeba bychom byli ve vyřazovací části,“ líčí Drouin, jenž si je dobře vědomý svých výsledků z konce sezony.

Celkově třetí volba na draftu v roce 2013 však stále má kam se posouvat. Drouinovi je stále jen 24 let, čehož si je vědom i hlavní trenér Claude Julien. „Je to dobré znamení, když se chlap stará o jeho kariéru a situaci. Jonathan je stále mladý hráč, což je na tom to nejzajímavější. Chce se zlepšovat.“

Drouin během volna nezahálel a na třetí rok u Canadiens se poctivě připravoval. „V létě jsem zjišťoval, proč jsem na konci sezony přestal, abych něco změnil a toto se neopakovalo. Musím být konzistentní po 82 zápasů,“ hlásí vlasatý mladík.

V Montrealu doopravdy ofenzivního tahouna potřebují, bude jím právě Jonathan Drouin?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.