bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musil na rozcestí: zvolí po 8 sezonách v zámoří návrat do Evropy?

3. června 2017, 8:00

Václav Jáchim

Osm sezon v zámořském hokeji má za sebou David Musil, teď syn mistra světa 1985 Františka Musila a vnuk legendárního Jaroslava Holíka stojí na rozcestí. Prát se dál o NHL, nebo zvolit návrat do Evropy? "Možné jsou obě varianty, aktuálně to řešíme. Rozhodnout se musí především David. Uvidíme, jak se situace vyvine," říká Robert Spálenka, který šikovného zadáka zastupuje.

Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2012 a 2013 dosud soustředil myšlenky výhradně směrem k NHL. Slavná liga byla pro něj maximální metou, David toužil napodobit otce nebo strýce Bobbyho Holíka. NHL si zahrál, v barvách Edmontonu ovšem nasbíral jen čtyři starty, což je za pět let pobytu u Oilers hodně málo.

Uplynulou sezonu strávil Musil v AHL, nastupoval za týmy Bakersfield Condors a Tucson Roadrunners, pozvánky do prvního týmu Olejářů se nedočkal. Podobně jako někteří jiní hokejisté tedy zvažuje, zda by nebylo lepší vrátit se na náš kontinent. "S Davidem jsme před časem seděli, přemýšlí nad různými možnostmi. Pracujeme na tom, aby mohl v Americe zůstat. Není to vyloučené, na druhou stranu ale nelze vyloučit ani přesun do Evropy," říká Spálenka.

Zadák ze sportovní rodiny Holíků a Musilů je v ideálním hokejovém věku, mohl by zajímat ruskou KHL i kluby z jiných soutěží. "V Kontinentální lize vlastní hráčova práva CSKA Moskva, případná dohoda by musela vycházet ze souhlasu zmíněného klubu. Uvidíme. Stále to zůstává otevřené, jednou z variant je také působení v Tipsport extralize," připouští hráčův zástupce.

Musil hokejově vyrůstal v Jihlavě, kde kdysi váleli jeho tatínek i dědeček. Na Horáckém zimním stadionu se David v letních měsících pravidelně připravuje. Ovšem na návrat do Dukly to nevypadá, byť si klub vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Musil má kvalitu a na trhu je zajímavým zbožím. Když už tuzemská elitní liga, mluví se o zájmu jiných týmů. Ve hře má být Třinec, možná i jiní zájemci.

Ovšem Robert Spálenka upozorňuje, že na podobné úvahy je hodně brzy. "David by nejraději pokračoval v zámoří. Pokud by se naskytla možnost, která by mu dávala smysl, zůstane tam. Když ne, půjde do Evropy.  Ale bavit se teď o konkrétním řešení, to by bylo předčasné," dodává hráčův agent.

Musil se tuzemským fanouškům připomněl krátce před nedávným mistrovstvím světa. Trenér Jandač ho pozval do přípravy, důrazný bek sehrál dva duely za národní tým v Německu. Před turnajem Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích ale kádr reprezentace opustil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.