bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musel jsem do týmu vnést novou energii, vysvětlil Blake změnu na postu trenéra

5. listopadu 2018, 14:00

Jiří Sameš

Generální manažer Los Angeles Kings Rob Blake neměl na výběr. Jeho týmu totiž hrubě nevyšel vstup do letošní sezony. Bilance 2-7-1 z úvodních 10 zápasů hovoří za vše. Odvolání trenéra Johna Stevense tedy pravděpodobně bylo rozumným tahem. Něco se zkrátka muselo změnit.

Blake odvolal Stevense z pozice trenéra Kings v neděli, 4. listopadu. Společně s ním přišel o práci i asistent trenéra Don Nachbaur. Stevens se mimochodem stal prvním odvolaným trenérem v letošní sezoně.

Otěže na lavičce Los Angeles převzal Willie Desjardins, který v minulosti koučoval tři roky Vancouver Canucks. Novým asistentem trenéra byl poté jmenován Marco Sturm, bývalý německý hokejista. Sturm se ovšem k mužstvu z Kalifornie připojí až příští týden, jelikož jej nyní ještě čekají povinnosti s německým národním týmem.

Informovali jsme vás: Stevens odvolán z pozice trenéra Kings, nahradil jej Desjardins

Jak už bylo uvedeno výše, vstup Kings do letošní sezony byl skutečně hrozivý – po úvodních 10 odehraných zápasech bilance 2-7-1. K dnešnímu dni mají poté po 13 odehraných zápasech na svém kontě bilanci 4-8-1, celkem pouze devět bodů a v tabulce Západní konference se nacházejí na poslední, patnácté pozici.

Stevensovi se stala zřejmě osudnou šňůra šesti proher v období od 13. do 25. října. Kings postupně prohráli s Ottawou Senators 1:5, s Torontem Maple Leafs 1:4, s New Yorkem Islanders 2:7, s Buffalem Sabres 1:5, s Dallasem Stars 2:4 a s Minnesotou Wild 1:4.

„Musel jsem do týmu vnést novou energii. Naši hokejisté potřebují znovu cítit touhu vítězit,“ vysvětloval své rozhodnutí Blake.

Dvaapadesátiletý Stevens na lavičce Kings působil od sezony 2010/2011. Hlavním trenérem se ale zde stal až 23. dubna 2017. Za svou misi mimochodem zaznamenal bilanci 51-39-9.

Generální manažer Los Angeles ale také poznamenal, že tým k lepším výkonům a výsledkům potřebuje větší aktivitu od svých hvězd. Například Anže Kopitar, v uplynulé sezoně finalista Hartovy trofeje, letos v 12 zápasech dokázal posbírat za čtyři góly a dvě asistence celkem pouze šest kanadských bodů. 

„Pokud budou hrát naši nejlepší hokejisté dobrý hokej, pak bude i naše mužstvo úspěšné. V této sezoně ale zatím nejde nic podle plánu,“ řekl Blake.

Co se ofenzivy týče, jsou Kings nejhorším týmem – pouze 28 vstřelených gólů. S jejich útokem to přitom nebyla žádná sláva už i minulou sezonu – 239 vstřelených gólů, 17. místo. Během letní přestávky zde ale Králové žádné změny prakticky neudělali.

Jejich jedinou velkou posilou se stal útočník Ilja Kovalčuk. Už pětatřicetiletý Rus podepsal 1. července s Los Angeles tříletou smlouvu na celkem 18,75 milionů dolarů, přičemž doufal, že se s nimi popere o Stanley Cup.

Ofenzivně to od Kovalčuka, jedničky draftu 2001, zatím není nějak výrazně špatné – 13 zápasů, čtyři góly, sedm asistencí, celkem tedy 11 kanadských bodů. V tabulce pravdy má ovšem hokejista zase na druhou stranu sedm záporných bodů.

„Na soupisce máme několik kvalitních hokejistů. Nyní ale od nich potřebujeme, aby hráli svůj nejlepší hokej,“ podotkl znovu Blake.

Desjardins se stal celkově 25. trenérem v historii Kings. Při své štaci s Canucks zaznamenal bilanci 109-110-27.

V únoru 2018 byl Desjardins trenérem Kanady na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. S týmem zde vybojoval bronzové medaile. Jeho nový asistent Sturm byl jako kouč na hrách v Jižní Korei také a s Německem si odtud odvezl stříbro.

„Věřím, že nás změna na trenérském postu probere a půjdeme dále správným směrem,“ zmínil Blake.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.