bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Murray cítí zodpovědnost za Fleuryho odchod z Pittsburghu. Cítím se z toho špatně, říká

11. srpna 2017, 12:00

Michal Sobotka

Jeho výborné výkony vytlačily z Pittsburghu dlouholetou jedničku Fleuryho. Není tak divu, že se Matt Murray cítí trochu zodpovědný za odchod oblíbeného gólmana. Teď ale brankoviště patří jemu. „Chtěl bych mít kariéru jako Fleury, ale v jeho šlépějích nepůjdu,“ řekl Murray.

K odchodu Fleuryho všechno směřovalo už nějakou dobu po finále Stanleyova poháru. Možná ještě před ním. Dlouholetá jednička Penguins se vzdala své klauzule o nevyměnitelnosti. Bylo jí jasné, že v Pittsburghu už pšenka nepokvete. Objevil se zde kvalitní nástupce v podobě Matta Murrayho. Právě na mladého gólmana začal doléhat pocit, že je zodpovědný za odchod Fleuryho.

„Vím, že by nejraději strávil celou kariéru v Pittsburghu, takže se v tomto ohledu cítím špatně,“ popisoval své pocity Matt Murray. „Takovou dobu se držel na nejvyšší úrovni, což bych chtěl sám zažít. V jeho stopách ale nepůjdu, to nezvládne nikdo. Všechno je jenom na mně, jak se s tím poperu,“ dodal.

„Podle mě z dlouhodobého hlediska dvě výhry Stanley Cupu za rok a půl nic neříkají.“

Lehká práce třiadvacetiletého brankáře nečeká. Však Fleury vyhrál s týmem kolem Crosbyho třikrát Stanley Cup, na svém kontě má nejvíce výher v klubové historii (375) i čistých kont (44). Murray je mu paradoxně nejblíž v získání nejprestižnější trofeje. Na kontě už má během dvanácti měsíců dvě. Stal se tak prvním nováčkem, který vyhrál dva Stanleyova poháry.

Přesto má pocit, že toho zatím moc nedokázal. „Podle mě z dlouhodobého hlediska dvě výhry za rok a půl nic neříkají. Pořád mám pocit, že jsem na začátku,“ prozradil brankář, který v NHL debutoval v prosinci 2015. Jeho výkony jsou od té doby značně působivé. V 62 zápasech základní části si připsal 41 výher, dalších 22 přidal v průběhu dvou vyřazovacích částí.

Proti svému mentorovi Fleurymu se v příští sezoně uvidí dvakrát. Zejména jejich druhé setkání, které proběhne v Pittsburghu na začátku února, bude pro nového gólmana Vegas pikantní. „Hodně mi pomohl, přeju mu hodně štěstí. Doufám, že se s ním často uvidím, abych mu mohl poděkovat. Hokej je byznys, ale jsme lidé,“ dodal Murray.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.