bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

MS juniorů nabídne řadu budoucích hvězd NHL. Kteří mladíci už si ji vyzkoušeli?

25. prosince 2018, 14:05

Matěj Mayer

V loňském roce se nejprestižnější mládežnické akce účastnilo osm borců, kteří v té době již aspoň jedno utkání NHL okusili. Letošek bude v tomto ohledu podobný. Ve Vancoveru se představí devět borců se zkušenostmi z NHL! Snadno jich mohlo být i více – těšně před šampionátem se však zranil Alex Formenton (Kanada) a Kristian Vesalainen (Finsko) účast odmítl.

Henri Jokiharju – Finsko

Stejně jako v loňském roce Kanaďan Victor Mete i na letošní šampionát byl uvolněn obránce, který má již stabilní místo v NHL. Fin Henri Jokiharju je v 19 letech čtvrtý nejvytěžovanější zadák Chicaga s průměrným ice-timem rovných 20 minut. Ve 32 zápasech si na konto připsal 11 asistencí, a i kvůli němu ztratil v mužstvu místo Jan Rutta. Přesto byl vedením klubu na turnaj uvolněn. Není pochyb, že by se mohl stát ozdobou mistrovství.

Isac Lundeström – Švédsko

Druhý nejvyšší počet odehraných utkání v NHL má na kontě Isac Lundeström. Švédský forvard si na začátku sezony vybojoval místo na soupisce Anaheimu – po 15 zápasech s bilancí 0+2 a průměrným herním vytížením kolem 13 minut však vedení usoudilo, že lepší pro jeho vývoj bude působení na farmě. Lundeström bude asistent kapitána Švédska a také jednou z jeho opor.

Maxime Comtois – Kanada

Také Maxime Comtois patří do organizace Anaheim Ducks. Na rozdíl od Lundeströma byl v NHL na začátku sezony i slušně produktivní – v 10 zápasech nasbíral 7 bodů (2+5). Následně ho však čekal přesun na farmu, a poté dokonce zpět do juniorské ligy. Na šampionátu dvacetiletých byl hodně platný už v minulé sezoně, a to samé se od něj očekává i letos.

Martin Nečas – Česká republika

Zástupce Caroliny Martin Nečas se ve stejném článku objevil už loni, kdy měl za sebou v době juniorského šampionátu jedno utkání NHL. Nyní je zkušenější o dalších 7 zápasů, ve kterých už dal svůj premiérový gól a asistenci. Šikovný střední útočník by měl být kapitánem a mozkem české první útočné formace.

Eeli Tolvanen – Finsko

Po parádní minulé sezoně se moc neočekávalo, že se Eeli Tolvanen objeví na mistrovství světa juniorů i v tomto roce. Dokázal táhnout finské mužstvo na juniorském i seniorském mistrovství světa, olympiádě, patřil k nejlepším hráčům Jokeritu v KHL – v nabité sestavě Nashvillu si však stále nevybojoval místo (7 zápasů, 1+1). Pokud má někdo předpoklady k tomu, aby se stal nejužitečnějším hráčem turnaje, je to právě finský křídelní útočník.

Evan Bouchard – Kanada

Vynikající ofenzivní obránce s vůdčími schopnostmi si v této sezoně zahrál NHL už v 18 letech a v 7 utkáních zaznamenal svou premiérovou trefu. Pro zbytek ročníku byl však odeslán herně vyzrát do OHL. Pokud dostane Evan Bouchard hodně času na ledě, může klidně ovládnout produktivitu obránců.

Owen Tippett – Kanada

Jediný hráč, který se v tomto článku neobjevuje díky svým startům v NHL v této sezoně, protože všechny nastřádal v té minulé. Owen Tippett si na začátku sezony 2017/18 připsal 7 utkání za Floridu s bilancí 1+0, na začátku této sezony ale začal rovnou v juniorské lize. Hráč s excelentní ranou se snadno může stát nejlepším střelcem šampionátu.

Jared Anderson-Dolan – Kanada

Prospekt Los Angeles nevyniká vzrůstem, ale body umí sbírat pravidelně. Na začátku sezony odehrál za Kings 5 utkání s průměrným ice-timem přes 11 minut, ale i tak už si připsal svůj první bod v NHL za asistenci. Jared Anderson-Dolan dohraje aktuální sezonu jako kapitán Spokane ve WHL, velkou roli by měl plnit i v kanadském národním týmu.

Uhro Vaakanainen – Finsko

Finský obránce už má v 19 letech za sebou tři sezony jako stabilní hráč nejvyšší finské soutěže. V této sezoně už nakoukl do NHL, zatím však jen ve 2 duelech s průměrným ice-timem kolem 9 minut. Na mistrovství světa dvacetiletých jede Uhro Vaakanainen už potřetí, nicméně ofenzivní nadílku od něj nečekejte. Jedná se především o spolehlivého zadáka.

» MSJ 2018: Šampionát juniorů startuje! Kdo z mladíků si už zahrál v NHL?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.