bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek zůstává v Carolině, Lehner se překvapivě stěhuje do Chicaga

2. července 2019, 0:01

Jan Šlapáček , Jan Šimek

Petr Mrázek se v zámořské NHL stěhovat nebude. Sedmadvacetiletý brankář se v Carolině domluvil na pokračování spolupráce a dres Hurricanes bude oblékat minimálně dvě sezóny. Překvapivě se situace vyvinula kolem Robina Lehnera, který se upsal na jeden rok Chicagu.

Vedení Caroliny řešilo, kdo vytvoří brankářskou dvojici s Jamesem Reimerem. Generální manažer Hurricanes uvažoval, zda ukáže na Petra Mrázka, nebo na Robina Lehnera a nakonec se rozhodl pro českého gólmana.

Mrázek se Hurricanes upsal na následující dvě sezóny a vydělá si solidních 6,25 milionů dolarů.

Český brankář působí v zámoří od roku 2009, kdy chytal za výběr Ottawa 67's v Ontario Hockey League. V NHL šest let působil v Detroitu, odkud před rokem zamířil do Philadelphie. Uplynulý ročník ovšem strávil v Carolině, za kterou odchytal 40 zápasů základní části, dalších 11 utkání přidal ve Stanley Cupu.

Nové angažmá má i Lehner

I u Robina Lehnera byla dlouho ve hře varianta, že podepíše se svým zaměstnavatelem z minulé sezóny, opak se ale stal pravdou. Švédský brankář se poněkud překvapivě domluvil na jednoleté smlouvě s Chicagem a vydělá si rovných pět milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.