bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek podepsán. Detroit se kvůli českému brankáři dostal do úzkých

27. července 2016, 17:40

Tomáš Zatloukal

Český brankář Petr Mrázek nakonec přeci jen nemusel před nezávislého soudce a dohodl se s detroitským generálním manažerem Kenem Hollandem na nové dvouleté smlouvě. Holland preferoval uzavření kontraktu před nevyzpytatelným slyšením, nicméně v týdnu prohlásil, že kamenem úrazu při vyjednávání s ostravským rodákem je fakt, že se těžko odhaduje jeho cena. Nešlo ovšem o tak velký balvan, aby rokování ztroskotala a otevřely se dveře soudní síně.

Mrázek po dlouhém licitování o hodnotě svých služeb podepsal kontrakt se stropovou zátěží ve výši čtyř milionů dolarů, v sezóně 2016-17 si vydělá 3,85 milionu, v té další dostane o 300 tisíc přidáno. Průměrnou gáží se tak dostane na úroveň Ondřeje Pavelce či Stevea Masona a bude 26. nejlépe placeným gólmanem NHL, tedy jednou z "nejchudších" jedniček.

Vítkovický odchovanec poněkud slevil ze svých nároků, u arbitráže by totiž žádal pět milionů dolarů ročně, Red Wings by chtěli stlačit mnohdy krutými a nevybíravými argumenty cenu pod třímilionovou hranicí, což se obzvláště po úterním podpisu Dannyho DeKeysera jevilo spíše jako sci-fi než realita. DeKeyser totiž dostal pět milionů ročně a zvedl nejedno fanouškovské obočí.

Tolik peněz pro nadprůměrného beka? Takový je dnes trh, navíc DeKeyser platí za stálice detroitské defenzívy. Jenže příznivci tradičního klubu od jezera St. Clair se tázali: Nezaslouží si Mrázek minimálně stejně peněz? Nad tím si lámal hlavu také Holland, který před pár dny hlásil: "Je složité určit jeho cenu, protože chybí dostatek porovnatelných brankářů." Navíc má i Jimmyho Howarda.

 


A tak nakonec bude mít reprezentační brankář, dost možná jednička pro Světový pohár, horší plat než DeKeyser, Jonathan Ericsson i Justin Abdelkader. Stále si nevydělá stejně jako Howard, byť právě on by měl plnit roli jedničky a zkušený Američan mu bude krýt záda. Tedy v případě, že se starší z obou konkurentů a rivalů nestane řešením Hollandových patálií.

Ač Mrázkovu mzdu stlačil na velmi přijatelnou sumu, Detroit se kvůli dvěma čerstvě podepsaným RFA přehoupl vysoko přes platový strop. Momentálně jej překračuje o necelých pět milionů dolarů. Co s tím Holland udělá? Již jednou se mu během letošního léta povedlo vybruslit ze zdánlivě neřešitelné situace, Pavla Dacjuka se zbavil mistrovským způsobem. Koho nechá "zmizet" tentokrát? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.