bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek, letka z Calgary a spol. Kdo z chráněných hráčů stále zůstává bez smlouvy?

27. července 2016, 12:00

Vojtěch Balon

Většina pozornosti je sice v posledních týdnech upřena na neomezeně volné hráče, na smlouvu ale stále čeká i spousta borců, kteří jsou sice bez smlouvy, ale jejich dosavadní zaměstnavatel na ně stále drží prakticky exkluzivní vyjednávací práva. Bez kontraktu na další ročník zůstává ještě pořádná plejáda mladých hvězd, pojďme si představit pětici nejlepších.

5. Petr Mrázek (Detroit Red Wings)

Generální manažer týmu z Hockeytownu Ken Holland dostal Red Wings blizoučko platovému stropu tím, že podepsal lukrativní smlouvu se zadákem Dannym DeKeyserem. To může být prvním důvodem, proč Mrázek zůstává stále bez smlouvy, tím druhým je zřejmě fakt, že v Detroitu stále nebyli schopni vyměnit štědře placeného Jimmyho Howarda.

Ještě před pár týdny přitom Rudá křídla měli dostatek prostoru pod platovým stropem i na podepsání Stevena Stamkose, pamatujete? Český brankář má ještě zřejmě co dokazovat, než mu v kapse přistane obří mnohaletá smlouva, ale přiznejme si, Detroit už měl mít svou jedničku dávno podepsanou.

4. Tyson Barrie (Colorado Avalanche)

U Barrieho je situace jednoduchá. Vedení Avs se ofenzivně laděný bek tolik nezamlouvá a nechtějí mu za jeho služby odpovídajícím způsobem zaplatit. Je až těžko uvěřitelné, že Patrick Roy, Joe Sakic a spol. vidí kanadského reprezentanta jako čtvrtého či pátého obránce plus specialistu na přesilovky. Faktem přitom zůstává, že Barrie je stále nejlepším coloradským obráncem.

Takový Francois Beauchemin v Coloradu bere 4,5 milionu dolarů ročně a pokud Barriemu nenabídnou výrazně víc, možná by se dal očekávat trejd rodáka z Victorie. Tím ale nechci tvrdit, že by taková výměna dávala pro Avs smysl...

3. Sean Monahan (Calgary Flames)

Flames považují Monahana za svého prvního centra na další dekádu a navíc mají k dispozici 15 milionů pod platovým stropem, proto je poněkud překvapivé, že mladý útočník zůstává stále bez smlouvy. Generální manažer Brad Treliving si ale dal s klíčovým podpisem okurkové sezóny na čas i loni, vždyť kapitán Mark Giordano podepsal s Plameny novou smlouvu až koncem srpna.

V Calgary navíc musejí být s utrácením opatrním, a to navzdory onomu patnáctimilionovému polštářku. Za rok končí smlouva Samu Bennettovi, neomezeně volnými hráči se stanou Dennis Wideman, Deryk Engelland, Ladislav Šmíd a Brandon Bollig a Treliving za ně bude muset sehnat třeba i o chlup lepší hráče.

2. Hampus Lindholm (Anaheim Ducks)

Lindholm se v uplynulém ročníku zařadil mezi skutečnou elitu, řekněme nejlepší patnáctku obránců NHL. Jeho kolega z obrany Sami Vatanen už má nový kontrakt v kapse, přitom se očekávalo, že přednost při vyjednávání dostane rodák z Helsingborgu. Spolu s Lindholmem zůstává v táboře Kačerů nepodepsaný ještě jeho krajan Rickard Rakell.

Mějme na paměti, že Ducks jsou týmem, který nerad utrácí až k platovému stropu, proto mohou být vyjednávání s Lindholmem zdlouhavá. V naprosté většině týmů NHL by byl švédský zadák obráncem číslo jedna, a tak se nechme překvapit, zdali na něj přilétně nějaký offer sheet (nabídka smlouvy od jiného klubu, již by Ducks mohli vyrovnat, nebo nechat hráče jít za poměrně tučnou draftovou kompenzaci) – pak by se pomalé jednání mohlo Bobu Murraymu a spol. krutě nevyplatit.

1. Johnny Gaudreau (Calgary Flames)

Tady není o čem, Gaudreau je bezpochyby nejlepším omezeně volným hráčem letošní okurkové sezóny. Flames považují Seana Monahana za svého prvního centra pro dlouhé roky a rodák z New Jersey je nepochybně lepším hráčem. To mluví za vše, ne?

Dá se očekávat, že Gaudreau bude po tomto létě milionářem. V zámoří se šušká o příjmu 7,5 milionu dolarů ročně, tak se nechme překvapit, jak to nakonec dopadne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.