bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moje srdce patří Arizoně, proto jsem tu zůstal, okomentoval Ekman-Larsson nový kontrakt

13. července 2018, 8:00

Jan Hausmann

Oliver Ekman-Larsson podepsal 1. července novou osmiletou smlouvu s organizací z Arizony. Začne platit od sezony 2019/20 a švédský zadák si díky ní přijde na 66 milionů dolarů. „Oliver je prvotřídní talent, špičkový obránce a hvězda na ledě i mimo něj,“ velebil svého zadáka číslo jedna generální manažer Coyotes John Chayka.

Středa 11. července byl prvním dnem, kdy se Oliver Ekman-Larsson ukázal v Arizoně po podpisu dlouholeté smlouvy. A měl k tomu dobrý důvod. Nepřijel si prohlížet známý kaktus saguaro do Sonorské pouště, ale dostavil se kvůli předání peněžního daru organizaci Boys & Girls Clubs of Greater Scottsdale (BGCGS), která se stará o volnočasový program dětí z okolí. Šestadvacetiletý obránce daroval 125 tisíc dolarů, přibližně tedy 2,75 milionu korun.

„Opravdu to tady beru jako domov. Jsem součástí BGCGS už několik let a myslím si, že pro místní komunitu odvádějí skutečně skvělou práci. Chci se podílet na obohacování života dětí,“ uvedl Ekman-Larsson ke svému daru.

První návrat do Arizony po podpisu smlouvy, jež zaručuje Ekmanu-Larssonovi od sezony 2019/20 na osm let průměrný příjem 8,25 milionu dolarů a podpisový bonus v hodnotě 9,25 milionu dolarů, využil generální manažer a ředitel hokejových operací John Chayka k tomu, aby čerstvý kontrakt ještě okomentoval: „Myslím si, že když někoho podepisujete na devět let (na osm, jeden rok ještě zbývá ze současné smlouvy, pozn. red.), tak jednak podepisujete hráče, ale v první řadě podepisujete člověka. Myslím si, že právě dnes ukazuje, jakým typem člověka je.“

Autor 42 kanadských bodů (14+28) v nedávno skončené sezoně se k podpisu vyjádřil už dříve. „Jsem velmi šťastný. Věří ve mě. Chtějí, abych tu zůstal, a to je to, co přesně bylo vždy i v mém zájmu. Miluju život v Arizoně a miluju nastupování v dresu Coyotes, takže to pro mě nebylo vůbec těžké rozhodnutí.“

„Je samozřejmě oddaný komunitě a práci, kterou zde odvádí. Má obrovský význam pro naše mladé hráče a skvěle vychází se všemi lidmi v organizaci,“ pronesl Chayka. „On je prostě výjimečný,“ glosoval nakonec.

A na závěr se ještě vrátíme k onomu peněžnímu daru. Kromě dětských úsměvů a radosti se Oliver Ekman-Larsson dočkal i dalšího poděkování. Na chodník před vchodem do sídla BGCGS vystřihly děti fantasticky křídami znak Arizony Coyotes a vzkaz ve švédštině: „Lyckonskan OEL.“ V překladu: „Gratulujeme, OEL.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.