bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mladík Bratt nabrousil vidle Ďáblům a míří do play-off!

18. listopadu 2017, 13:00

Jakub Hromada

Samozřejmě to není jen o mladém Švédovi, ale rozhodně je i právě on tím impulzem, který v New Jersey už nějakou dobu chyběl. Využil stínu, který po draftu spadl za Hischiera a v Newarku se opět blýská na lepší časy.

Už začátek sezóny toho leccos napověděl. V prvních 11 zápasech Devils prohráli jen dvakrát, a to doma s Washingtonem (2:5) a San Jose (0:3). Pak ovšem přišla šňůra čtyř proher, ze kterých tým bral jen dva body a mnozí se domnívali, že se všechno vrací do normálu. I tak jsou pořád jen pár bodů od špice a klesat rozhodně nepánují.

Pojďme se ale vrátit ještě o něco dál, konkrétně do přípravné části. Ze sedmi zápasů jich Ďáblové pět vyhráli, což nikdo nebral vážně. To je vcelku logické, stačí se jen podívat na přípravu Colorada před loňskou sezónou a samotný výsledek v základní části.

Několik hráčů si obléklo dres Devils, jedním z nich byl i Švéd Jesper Bratt. Klučina ze Stockholmu, který zatím neměl žádné zkušenosti se zámořským hokejem a rovnou měl tu čest hrát za tým z nejlepší ligy světa. Byl draftovaný New Jersey v roce 2016 ze šestého kola jako takřka neznámý pro oko laika. (Aktuálně je to jediný hráč ze skupiny draftovaných v daném roce Devils, který se podíval do NHL, a navíc nejníže postavený vůbec, který již pravidelně hraje.)

Bratt v preseason překvapoval a vlastně tak trochu vyrazil dech všem v organizaci Devils. Dostal příležitost ve čtyřech utkáních a hned pětkrát se zapsal do zápisu produktivity. Vstřelil dvě branky (obě v duelu s Montrealem) a přidal navrch ještě tři asistence. Začali se rojit spekulace a otázky. Měl by čerstvě devatenáctiletý Švéd nastoupit i do regulérní sezóny?

A tu šanci dostal. Možná i díky absenci zraněné dvojice Palmieri – Stafford. A jak zvládl tlak? Na jedničku. Hned vstřelil gól, dokázal i nahrát a ze zápasu odcházel nadšený spolu s nováčky Nischierem a Butcherem. „Bylo super, že jsem nemusel nosit puky z rozbruslení sám,“ komentoval atmosféru s mladíky ihned po zápase.

I v dalších dvou střetnutích byl Bratt při chuti (2+2), nicméně pak přišla pětizápasová bodová odmlka. Spadl do třetí lajny, avšak nyní je zpět ve formě a úřaduje vedle uzdraveného Zajaca.

Bratt byl původně přirovnáván k Jacobu Josefsonovi, dvacítce draftu 2009. Ten ovšem za dobu svého působení v New Jersey postoupil s týmem do play-off jen jednou a stal se z něj neškodný malý čertík. Pětkrát za sebou nedovedl Devils do play-off, a tak putoval do Buffala. Dnes je tady jeho krajan, který stojí před stejnou výzvou, dostat tým spolu s ostatními do vyřazovací části NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.