bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

(Mizerný) vtip realitou? OHL bez hry do těla! potvrdila ministryně

31. října 2020, 15:27

Martin Voltr

Na začátku října se tomu člověk spíš jen zasmál, teď už úsměv pomalu začíná tuhnout. Zakáže skutečně kanadská juniorská soutěž Ontario Hockey League hru do těla?

OHL plní novinové titulky po kratší odmlce, kdy byla větší pozornost upřena na dvojici zbylých kanadských juniorek. Koronavirus totiž z větší části stopl již rozjetou sezonu v QMJHL a vedení WHL vzápětí oznámilo, že soutěž rozběhne po Novém roce.

Ontarijská soutěž vynesla nejnovější plány na světlo ve čtvrtek. A jak zní? Základní část začne až 4. února 2021 a bude mít 40 kol, osm týmů postoupí do play off a jeho vítěz pojede na Memorial Cup. Ten má hostit od 17. června buď Oshawa, nebo Sault Ste. Marie.

Potud všechno v pořádku, i když čekání tedy bude ještě dlouhé.

Jenže druhý den ministryně sportu v provincii Ontario Lisa MacLeodová ujistila, že její dřívější nápad ohledně zákazu hry do těla nebyl jen vlčí mlhou.

Stojí si za svým: Aby se liga mohla v zimě rozběhnout, musí zamezit fyzickému kontaktu hráčů. Tedy alespoň tomu úmyslnému. Na bodyčeky zapomeňte!

„Týká se to nejen OHL, nejen hokeje, ale všech sportů,“ upřesnila pak MacLeodová.

Ano, toto opatření má snížit riziko přenosu koronaviru. Že soupeři budou dvě a půl hodiny dýchat a řvát vedle sebe na stejném ledě, při soubojích před brankou či v rohu, navíc v chladných podmínkách, které jsou pro šíření viru (ať chceme, nebo ne) příhodné? Že spoluhráči budou dál namačkaní na střídačce i v kabině a jakmile se jeden nakazí, už tu „lavinu“ těžko někdo zastaví?

To je asi úplně jedno. Bujná mysl zjevně převládá nad logickými argumenty. Opravdu si někdo myslí, že právě taková restrikce může fungovat?

MacLeodová podpírá stanovisko ministerstva i zmiňovaným problémem v quebecké soutěži. Covid-19 řádil v týmu Blainville-Boisbriand, jehož hokejisté v dvojutkání proti Sherbrooku velmi pravděpodobně nakazili hráče soupeře.

Oficiální údaje zněly: Osmnáct pozitivních v jednom týmu, osm ve druhém.

Je teď představa, že by k tomu bez bodyčeků nedošlo, ještě humornější?

Snad můžeme alespoň v tomto kontextu považovat za dobrou zprávu, že úvodní buly (tedy pokud se vhazování také nezakážou, o tom nyní řeč nebyla) padne až za tři měsíce. Liga má ještě dost času na vyjednávání se zdravotními autoritami. V podobném smyslu hovořil i její komisionář Dave Branch, žádné další stanovisko OHL doposud nevydala.

Zdraví je jednoznačně přednější. Ale pokud to nepůjde s hrou do těla, nepůjde to vůbec. A teď schválně necháváme bokem, jestli by to hokejisté vůbec zvládli nebo jaký vliv by to mělo na jejich vývoj.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.