bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mitchell Marner a nová smlouva? Maple Leafs chtějí uzavřít dohodu co nejdříve

28. dubna 2019, 18:10

Jiří Sameš

Toronto Maple Leafs se museli hodně nadřít, aby v prosinci dokázali prodloužit smlouvu s útočníkem Williamem Nylanderem. O pár měsíců později potom vedli bezproblémová jednání s útočníkem Austonem Matthewsem. Generální manažer Javorových listů Kyle Dubas nyní doufá rovněž v nový kontrakt pro útočníka Mitchella Marnera.

Maple Leafs už mají za sebou tiskovou konferenci po skončení letošní sezony. Dubas při jejím průběhu mimochodem zmínil, že je nezbytné, aby byla dohoda s Marnerem uzavřena dříve než 1. července.

„Pokud Dubas chce opravdu podepsat Mitche Marnera před 1. červencem, bude mu muset předložit velmi dobrou nabídku. Podobnou, jako Austonu Matthewsovi," řekl v sobotu, 27. dubna, Nick Kypreos, uznávaný reportér Sportsnetu, během pořadu Hockey Night in Canada, Saturday’s Headlines.

„Jestliže nepředloží dostatečně kvalitní nabídku, pak Marner rozhodně nebude nikam spěchat," doplnil.

Uzavřít smlouvu s jednadvacetiletým Kanaďanem co nejrychleji by Torontu bezpochyby pomohlo. Klub totiž v průběhu léta musí investovat peníze také do posil v defenzivě.

S Nylanderem Maple Leafs podepsali šestiletý kontrakt na celkem 45 milionů dolarů. Služby Matthewse si pojistili v únoru pětiletou smlouvou na celkem 58,17 milionů dolarů. Útočník John Tavares minulé léto obdržel sedmiletý kontrakt na celkem 77 milionů dolarů.

Vyjednávání o nové smlouvě se špičkovým hokejistou jsou téměř vždy komplikovaná.

„Myslím, že Toronto Maple Leafs se zmínili o podepsání nového kontraktu před 1. červencem hlavně kvůli tomu, aby jim ostatní nediktovali výši platu, kterou si Marner zaslouží," přidal svůj postřeh Elliotte Friedman, další z uznávaných reportérů Sportsnetu.

Marner letos ve všech ohledech zaznamenal kariérní maxima. Vstřelil 26 gólů a zapsal celkem 94 kanadských bodů. Jeho 68 asistencí bylo čtvrtým nejlepším výkonem v lize.

V play-off si čtvrtý muž draftu 2015 připsal v sedmi zápasech dva góly a celkem čtyři kanadské body.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.