bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mistr unikátních masek Hiller přináší do světa další povedený kousek

14. března 2015, 12:00

David Motloch

Až švýcarský brankář Jonas Hiller ukončí aktivní kariéru, rozhodně by se neztratil jako návrhář brankářských masek. Skoro se zdá, že je to právě calgarský gólman, který v NHL udává módní trendy. Po jeho unikátní černé masce se zlatou mřížkou se vybavil na chystaný retro zápas s Philadelphií s novým kouskem. Na konečnou podobu jeho masky jsou pouze pozitivní reakce.

Pokud budete v NHL hledat brankáře, kteří ani ve výstroji nezahálejí se svými modními prvky a řadí se mezi nejstylovější gólmany v lize, jistě narazíte na švýcarského brankáře Jonase Hillera. Ten se v NHL proslavil svými skvělými brankářskými zákroky, ve stejnou dobu se však fanouškům zaryl pod kůži svou černou maskou se zlatými mřížkami.

Ačkoliv design této masky nenabízel žádné velké složitosti, v NHL se jednalo o unikátní kousek, který před Hillerem na ledě ještě nikdo neprezentoval. Hiller ji nosil na svém obličeji během angažmá v Anaheimu a chvíli i v Calgary, kde působí jako brankářská jednička. Nyní však přišel s novým designem, kterým všem opět vytřel zrak.

Tentokrák se Hiller zaměřil na reprezentaci barev Flames, a tak je celá maska navržena na červeno-žlutém motivu. Nejrazivějším znakem na masce je logo Calgary, které vytváří efekt, že je na masce přišité. 

Na masce jsou i méně viditelné detaily, jako řada "céček" pod mřížkou, která je opět ve zlaté barvě. Veškeré barevné prvky na masce jsou namalovány tak, aby se zdálo, že je brankářská helma vyrobena z kůže. Ostatně, podívejte se na Hillerův kousek sami:

Celá maska je navržena tak, aby ladila s retro dresy Calgary, společně se zbytkem Hillerovy výstroje. Jak betony, tak i lapačka s vyrážečkou jsou navrženy na červeno-žlutém podkladu, který už na první pohled velmi razí.

Zatím se zdá, že maska společně s celou Hillerovou výstrojí bude použita pouze na jediný zápas. Calgary se totiž chystá na retro představení během zápasu s Philadelphií, které je na programu 19. března. Nikdo by se však nejspíš nezlobil, kdyby Hiller svůj nový brankářský outfit prezentoval i v dalších zápasech. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.