bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Miro míří do Síně slávy. Bishop nevídaně smekl před finským zázrakem

28. dubna 2019, 11:50

Tomáš Zatloukal

Ne, nevměstnal se mezi tři finalisty Calderovy trofeje. Novináři více docenili mazaného Švéda Eliase Petterssona, spasitele St.Louis Jordana Binningtona a Rasmuse Dahlina, jedničku posledního draftu. Miro Heiskanen ve své nováčkovské sezoně nicméně zcela jistě zaujal. Naznačil potenciál, jenž působí nevyčerpatelně. Minimálně podle Bena Bishopa.

Bishop hrával s Erikem Karlssonem, Drewem Doughtym, Alexem Pietrangelem i Victorem Hedmanem.

Když tedy od gólmana Dallasu zazní, že jste jeden z nejlepších obránců, s jakým kdy hrál, je to pořádná pocta. Právě tak se Bishop zmínil o Heiskanenovi, jehož hra působí zcela neúměrně jeho věku. Ten zelenáč má úžasný přehled, nepanikaří a téměř nedělá fatální kiksy.

„Je úplně neuvěřitelný. Je opravdový profesionál, stále se zlepšuje. Nemá výkonnostní strop. Je to až dechberoucí, když pomyslíte na to, že je mu teprve devatenáct,“ říká Bishop.

Dallas objevil v Heiskanenovi, rodákovi z Espoo, snad až nečekaně kvalitní posilu. Draftoval ho předloni, ze třetího místa, a rovnou mu dal šanci v NHL. Heiskanen ji využil tak skvostně, že spojení „chytil za pačesy“ působí jako nevhodný eufemismus.

Odehrál všechny mače v základní části, hrával 23 minut za večer, chodil na oslabení i přesilovky, blýskl se 33 body. Podle analytických údajů byl Dallas s ním na ledě výrazně lepší než bez něj. Co na tom, že ve statistice plus/mínus skončil hluboko pod bodem mrazu, nejhorší z týmu? Důvěrou trenéra naskakující záporné body na Heiskanenově kontě neotřásly.

Ne, na Heiskanena spoléhá Jim Montgomery coby na člena prvního obranného páru i v play off. A dočkává se opět výkonů, které snesou přísné měřítko. Naposledy účastník loňské olympiády gólem a asistencí pomohl k první výhře nad St. Louis, svůj bodový účet už upravil na čtyři zářezy.

Po tomto představení přilétla poklona od Bishopa: „Ten kluk jednou bude v Síni slávy.“

Jsou slova, která jako dobrý spoluhráč řeknete pro povzbuzení, a pak jsou komplimenty, pro něž musíte mít pádný důvod, abyste jednou nepůsobil jako úplný blázen. A Bishopův výrok spadá do druhé kategorie.

Americký čahoun je ohromený Heiskanenovým umem. A fanoušci Dallasu rovněž, jistě je na srdci hřeje, že kromě Johna Klingberga mají dalšího mladého obránce prvotřídních kvalit.

Bude zajímavé sledovat, jak moc je Heiskanen ještě rozvine a vybrousí. Přidá se k Doughtymu, Karlssonovi či Hedmanovi a jednou získá Norris Trophy? Nebo na ni bude jako Pietrangelo alespoň aspirovat? A co v Síni slávy, mají s ním počítat? Odpovědi přinese budoucnost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.